Ανησυχητική ηρεμία στα Σεπόλια…(φώτο)

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση, τα οποία θεωρούν σκληρά, ενώ τονίζουν ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος.

Αυτή την ώρα μεγάλη αστυνομική δύναμη έχει αποκλείσει τον χώρο γύρο από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, στον παράδρομο του Κηφισού από το ύψος Περιστερίου, ανοικτή παρμένη η Λένορμαν. Η είσοδος στο χώρο επιτρέπετε μόνο στους εργαζόμενους αφού υποδείξουν το φύλλο πορείας .Στο σημείο είναι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από όλους σχεδόν τους εργατικούς κλάδους (λιμένων, κλωστοϋφαντουργίας κτλ) σε συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους

του Μετρό,ενώ παρόν είναι ο κ.Διαμαντόπουλος.

Πορεία διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί, προς το Σύνταγμα στις 11 ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν λάβει τα φύλλα πορείας δεν είναι μεγάλος, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η επίδοση, όσοι όμως τα έχουν λάβει προσέρχονται στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

Νωρίτερα στις 3.40 το πρωί επτά διμοιρίες των ΜΑΤ επενέβησαν στο σημείο, σπάζοντας την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου. Στη συνέχεια εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων του αμαξοστάσιου, όπου απομάκρυναν από τον χώρο τους απεργούς.

Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές 2 άντρες και μία γυναίκα η οποία βρισκόταν στο σημείο σε ένδειξη συμπαράστασης και τρεις ώρες μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με δυσκολία αναμένεται να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς η συγκοινωνία,καθώς απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες για να ξαναβγούν στις ράγες το Μετρό, ο ΗΣΑΠ, ο προαστιακός, αλλά και το τραμ.

Πρώτα χρειάζεται χρόνος για την διενέργεια των τυπικών ελέγχων συντήρησης και ασφαλείας στους συρμούς και διότι δεν έχει επιδοθεί ικανός αριθμός φύλλων επιστράτευσης στους εργαζόμενους.Εκτιμάται δε ότι πριν τις 17.00 ή 18.00 σήμερα δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει το Μετρό.

Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε τηλεοπτικές δηλώσεις του τόνισε ότι η συγκοινωνία θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο:

Keywords
Τυχαία Θέματα