Ανησυχεί για την πολιτική κατάσταση η Μ. Γιαννάκου

Η κα Μαριέττα Γιαννάκου εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τον Ιούνιο το 2014.

Αφενός εξαιτίας της κρίσιμης πολιτικής κατάστασης που υπάρχει στη χώρα, αναφερόμενη συγκεκριμένα πάνω σε αυτό πως «ο κόσμος στις Ευρωεκλογές ψηφίζει θέλοντας να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, νομίζοντας πως αυτό δε θα φανεί πουθενά». Αφετέρου η αυξητική δύναμη ομάδων όπως η Χρυσή Αυγή η οποία δεν αποτελεί επαρκή εκπροσώπηση κόμματος.

Η ευρωβουλευτής

του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σχολίασε στο “Π”, για την ανώμαλη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ότι μοναδική ευκαιρία να εξομαλυνθεί είναι “οι επικεφαλής όλων των κομμάτων να ξεκινήσουν να συνεργάζονται και να κατανοήσουν ότι ο συμβιβασμός δεν είναι έγκλημα. Αυτό πρέπει να αρχίσει να ενστερνίζεται και η αντιπολίτευση”. Καταλήγοντας πως το σοβαρότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών εκπροσώπων.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση μαζί της, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η κα Γιαννάκου αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα που αφορά τους Έλληνες και κατ’ επέκταση όλη την Ευρώπη το οποίο δεν είναι άλλο από το οικονομικό χρέος της χώρας μας. « Η Ελλάδα έκανε το λάθος και άσκησε κοινωνική πολιτική, δηλαδή προσπαθούσε με αυξήσεις και οικονομικές διευκολύνσεις να ικανοποιεί τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, αυτούς που κατεβαίνουν στο δρόμο, τους δημοσίους υπαλλήλους».

Δεν ωφελεί σε τίποτα το να έχει η κάθε χώρα την ταμπέλα του «εξευρωπαϊσμού» χωρίς να την αξιοποιεί και στην πράξη. Σκοπός είναι όλες οι χώρες που είναι μέλη αυτού του κοινού συστήματος να κρατάνε τα καλά στοιχεία των άλλων χωρών να παραδειγματίζονται και να τα εφαρμόζουν στις χώρες τους όπου υπάρχει ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα