Ανεξαρτήτως ημέρας υποβολής της φορολογικής δήλωσης η πρώτη δόση θα είναι τον Ιούλιο

Η εφαρμογή των δηλώσεων για την φορολογία εισοδήματος, για το οικονομικό έτος 2014 , θα είναι σε λειτουργία από τις 20/3 και λήγει στις 30/6, σύμφωνα να ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Προσυμπληρωμένα, θα είναι τα στοιχεία των εισοδημάτων και παρακρατήσεων από μισθωτή, ελεύθερα ή εμπορικά επαγγέλματα, καθώς και τα στοιχεία των συντάξεων, στις δηλώσεις.

Ενώ τα στοιχεία που αναφέρονται σε τόκους τραπεζικών λογαριασμών είναι και αυτά διαθέσιμα στους φορολογουμένους κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ανεξάρτητα με το πότε θα γίνει

η δήλωση, η πρώτη δόση σε περίπτωση χρεωστικής δήλωσης θα καταβληθεί στο τέλος του Ιουλίου και οι επόμενες θα προγραμματιστούν για το Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης αφού δεν θα υπάρξει το πλεονέκτημα της ύστερης υποβολής.

Αναφερόμενη στο πρόβλημα που παρουσιάστηκαν στα συστήματα υποβολής, πριν από λίγες μέρες και διήρκεσαν τρεις περίπου ώρες, τονίστηκε πως παράταση της ημερομηνίας υποβολής θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση που «ξαναπέσει» το σύστημα και χρειαστεί πολύς χρόνος για να λυθεί το πρόβλημα.

Προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, οι φορολογούμενοι, καλούνται να υποβάλουν τις δηλώσεις τους πριν τις τελικές ημερομηνίες .

The post Ανεξαρτήτως ημέρας υποβολής της φορολογικής δήλωσης η πρώτη δόση θα είναι τον Ιούλιο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα