Ανδρέας Κουρής: Η “γλυκιά τιμωρία” του να λέγεσαι Κουρής…

Καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για την κατηγορία της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του Alter, ο Ανδρέας Κουρής, πρόεδρος της Real Media A.E., με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης 4 ετών, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας, συνελήφθη

την Πέμπτη, από αστυνομικούς της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, για χρέη περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο Ανδρέας Κουρής, στην απολογία του, αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ποινική ευθύνη για τις οφειλές του σταθμού, καθώς ήταν αντιπρόεδρος αλλά όχι εκτελεστικό μέλος της διοίκησης.

Ωστόσο, επ’ αυτού, ο Εισαγγελέας Έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή του Ανδρέα Κουρή επισήμανε ότι δεν νοείται αντιπρόεδρος εταιρίας χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Από την πλευρά της υπεράσπισης του επιχειρηματία, τονίστηκε ότι δεν προκύπτει δόλος εκ μέρους του, δηλαδή γνώση του για την οφειλή και κακόβουλη μη απόδοση της, επικαλέστηκαν το σχετικό ΦΕΚ για την ίδρυση της εταιρίας σύμφωνα με το οποίο δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες ο αντιπρόεδρος της και τόνισαν ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ καταδίκη αντιπροέδρου εταιρίας για μη καταβολή εισφορών.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου που αιτήθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και ζήτησε να γίνει δεκτό ο Εισαγγελέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα