Ανατροπές και φλόγες στην περιοχή μας…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η «λίστα Λαγκάρντ» θα ανατρέψει την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα είχε προβλέψει η αμερικάνικη διάσημη εφημερίδα «New York Times». Προς το παρόν, κακοποιείται η νομική επιστήμη με τις διώξεις κατά Βαξεβάνη και ανατρέπονται φιλίες και συνεργασίες με διώξεις κατά δημοσιογράφων που λένε το «άλφα» «άλφα» και όχι «ωμέγα».
Είναι βέβαιο ότι θα ανατραπούν στο τέλος πολλά στην

ελληνική πολιτική σκηνή και μια ματιά στον φάκελο που έχουμε σήμερα θα σας πείσει. Τέτοιου είδους βιβλία δεν γράφονται από πλήξη και ανία, ούτε γιατί τώρα ήρθε η μνήμη… Το βιβλίο είναι πραγματική βόμβα για τον χρηματισμό του πολιτικού συστήματος έως την κορυφή του. Κανένα από τα γκεσέμια δεν αφήνει απ’ έξω, χωρίς βέβαια να βεβαιώνουμε εμείς την αλήθειά τους, αφού τα γεγονότα δεν επιβεβαιώνονται τώρα από ντοκουμέντα.
Είναι, όμως, μια μαρτυρία προσώπου που είχε πρόσβαση και στις πιο απόκρυφες πληροφορίες εκείνης της εποχής. Η άνετη ζωή του συστήματος, η διαπλοκή και η κρυφή αλληλοϋποστήριξη των δήθεν εχθρών και αντιπάλων, τα σούρτα φέρτα στις Ελβετίες, η εμμονή των ξένων να τους διατηρούν στην κορυφή εναλλάξ…
Δεν γίνεται τίποτα τυχαία στην περιοχή. Δεν μας την «έπεσαν», επειδή τώρα θυμήθηκαν τα δάνεια οι πιστωτές και πίσω από αυτούς μεγάλες δυνάμεις που είναι για περισσότερα από 100 χρόνια σε μόνιμη διαμάχη για τον έλεγχο της περιοχής.
Τον έλεγχό της επιζητούν με νέες δυνάμεις στην περιοχή. Η αραβική άνοιξη, λένε, ότι είναι ο τρόπος για να ανοίξει επενδυτικά η αγορά της Αφρικής, αφού η Ευρώπη έχει κορεστεί ως μεγάλο βαθμό.
Δεν είναι τυχαία η έκρηξη τώρα στη Γάζα και ο επαπειλούμενος πόλεμος με το Ισραήλ. Δεν είναι σαφής ο τελικός στόχος και είναι βέβαιο ότι δεν άρχισε αυτή η νέα αιματηρή διαμάχη επειδή κάποιος είδε μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει έναν παλαιό λογαριασμό με κάποιο στέλεχος της Χαμάς. Και αυτή η σύρραξη σχετίζεται με τις εξελίξεις στη Συρία, στον Λίβανο, στην Αίγυπτο και γενικά στην περιοχή.
Ο ηγέτης της Γάζας είχε κάνει θεαματική στροφή εγκαταλείποντας τη Συρία και προσπαθώντας να χτίσει συμμαχία άδηλη ακόμα ως προς τους «εταίρους», αλλά ισχυρή, όπως έδειξε η θεαματική επίσκεψη του ηγέτη του Κατάρ.
Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις είναι φανερό ότι στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρειο Αφρική και στη Νότια Ευρώπη πολλά θα αλλάξουν θεαματικά. Στη χώρα μας ανήγγειλαν αλλαγή του πολιτικού συστήματος ως διεφθαρμένου. Αυτό είναι το κακό για την Ελλάδα. Ότι είναι προδομένη από μέσα με άτομα που ακόμα, όμως, ελέγχουν τις βασικές δομές. Και αντί να πάνε στα τσακίδια με τα άπλυτα και τα λερωμένα τους, ψάχνουν συμβιβασμό ώστε να παραμείνουν στην εξουσία παραδίδοντας και κάτι ακόμα… Αναφερόμαστε αορίστως στην ευρύτατη πολιτική σκηνή που εννοούν διαχρονικά οι «TIMES», κύριοι πρόεδροι…Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα