Ανάρπαστο το βιβλίο του Χίτλερ

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το αναγνωστικό κοινό έχει στραφεί σε κείμενα ναζιστικού περιεχομένου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις της ηλεκτρονικής έκδοσης του αυτοβιογραφικού-πολιτικού βιβλίου του Αδόλφου Χίτλερ με τίτλο, «Ο Αγών μου» (Mein Kampf).

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, Κρις Φαραόνε σε best seller τείνει να εξελιχθεί η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, καθώς όπως υποστηρίζει: «Πάνω από 100.000 χρήστες έχουν κάνει download

σε δεκάδες διαφορετικές εκδόσεις του Mein Kampf που διακινούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο».

Στην Μεγάλη Βρετανία μάλιστα η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, που στοιχίζει 99 σεντς βρίσκεται στην δεύτερη θέση της λίστα με τα βιβλία πολιτικής επιστήμης που έχουν την μεγαλύτερη απήχηση, στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικών πωλήσεων, amazon.com.

Στον ίδιο ιστότοπο, σε έκδοση Elite Minds, το βιβλίο βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην κατηγορία των βιβλίων σχετικά με τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο εκδότης Μάικλ Φορντ, «Οι πωλήσεις πάνε θαυμάσια. Το μόνο πρόβλημα στην προώθηση του βιβλίου είναι το ηθικό δίλλημα που αντιμετωπίζουν οι αναγνώστες».

Ωστόσο ο Φαραόνε υπογραμμίζει ότι οι πωλήσεις της έντυπης έκδοσης του βιβλίου δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θεωρεί ότι ο αναγνώστης επιλέγει πιο εύκολα να κατεβάσει το βιβλίο στο i-pad ή το tablet του, παρά να το παραγγείλει ή να το αγοράσει σε κατάστημα.

The post Ανάρπαστο το βιβλίο του Χίτλερ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα