Ανακοινώθηκε το όνομα του ψηφοδελτίου της Ιταλικής αριστεράς με επικεφαλής τον Α.Τσίπρα

«Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L΄ Altra Europa con Tsipras) ανακοινώθηκε πως θα είναι το όνομα του ψηφοδελτίου που θα στηρίξει στην Ιταλία την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Όπως ανακοινώθηκε το σύμβολο του ψηφοδελτίου θα φέρει γραμμένη τη συγκεκριμένη ονομασία στα ιταλικά, με άσπρα

γράμματα, σε κόκκινο κυκλικό φόντο, με μια μικρή κίτρινη «πινελιά».

Τα κύρια προγραμματικά σημεία που θα προβληθούν στην προεκλογική εκστρατεία, θα είναι το τέλος της πολιτικής της λιτότητας, η παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καταπολέμηση της ανεργίας, η προώθηση της οικολογίας και η μείωση των διαφορών Βορρά- Νότου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Πρόκειται για ένα επαναστατικό αλλά συγχρόνως ρεαλιστικό πρόγραμμα», τονίζουν πολλοί από τους διανοούμενους, δημοσιογράφους, κοινωνιολόγους και συγγραφείς που υπέγραψαν πρώτοι την έκκληση για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου αυτού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες της «Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα» σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ιταλίας, ενώ ο ιταλικός Τύπος, τις τελευταίες μέρες γράφει ότι πραγματοποιούνται σειρά συναντήσεων, με τη συμμετοχή της «κοινωνίας των πολιτών» και τη δημιουργία επιτροπών σε πολλές πόλεις της χώρας, προκειμένου να γίνει ο ακριβής καθορισμός του προγράμματος και των υποψηφιοτήτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το κόμμα της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης» καθώς και η πολιτική δύναμη «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία» στηρίζουν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, χωρίς ωστόσο να συμμετέχουν σε αυτή τα κορυφαία στελέχη τους.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ixe στη φάση αυτή «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» συγκεντρώνει το 7,2 % της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

The post Ανακοινώθηκε το όνομα του ψηφοδελτίου της Ιταλικής αριστεράς με επικεφαλής τον Α.Τσίπρα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα