Ανακάμπτει τουριστικά η Αθήνα – Θετικά στοιχεία για το 2014

Αρκετά θετικά, είναι τα μηνύματα από στοιχεία, τα οποία δημοσιοποίησε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, όσον αφορά την επιβατική κίνηση για το 2014.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση επισκεπτών στην Αθήνα, κάτι το οποίο δείχνει την δυναμική ανάκαμψη της χώρας μας ως τουριστικός προορισμός κατά την χειμερινή περίοδο.

O Φεβρουάριος

παρουσιάστηκε πολύ «ανεβασμένος», καθώς παρουσίασε αύξηση 9,2%. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα όχι μόνο σηματοδοτεί μία συνεχή ανοδική εξέλιξη, που ξεκίνησε τον περυσινό Οκτώβριο, αλλά δείχνει και μία πορεία συνεχούς βελτίωσης του ρυθμού της αύξησης η οποία οφείλεται κυρίως στη σημαντική διψήφια άνοδο των διεθνών επιβατών κατά 16%. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω ποσοστό αύξησης είναι το υψηλότερο ποσοστό που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών.

Επίσης, στα ίδια περίπου επίπεδα διατηρήθηκε η εσωτερική κίνηση, παρά την πτώση των προσφερόμενων πτήσεων και θέσεων κατά 13%, καθώς η μείωση ήταν μόνο 1%, σε σύγκριση με τον περσινό Φεβρουάριο.

Αξίζει ακόμη να σημειώσουμε, ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση κατά 33% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, αποδεικνύοντας τη δυναμική ανάκαμψη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού και κατά τη χειμερινή περίοδο. Παράλληλα, οι Έλληνες ταξιδιώτες κατάφεραν να αυξήσουν τα διεθνή ταξίδια τους κατά 3% και να πλησιάσουν συνολικά τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα.

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, οι επιβάτες έφτασαν το 1,5 εκατομμύριο, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 8% με την κίνηση εξωτερικού να παρουσιάζει διψήφια αύξηση κατά 13% και την κίνηση εσωτερικού να είναι μειωμένη μόνο κατά 0,5% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2013.

The post Ανακάμπτει τουριστικά η Αθήνα – Θετικά στοιχεία για το 2014 appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα