Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. προωθεί ο Νίκος Δένδιας

Νομοσχέδιο που θα προωθεί ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Δένδια, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με τις αλλαγές τους τους βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ζητήθηκε από τον Ανδρέα Ψυχάρη να αναγνωριστεί έμπρακτα η προσφορά

των αστυνομικών καθώς επίσης πρότεινε αλλαγή στους κανόνες «εμπλοκής», και συγκεκριμένα να δοθεί η ευχέρεια στους αστυνομικούς να αντιδρούν άμεσα και όχι κατόπιν επιθετικών κινήσεων από διάφορους με παραβατική συμπεριφορά. Σύμφωνα με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, δεν μπορεί να δέχονται οι αστυνομικοί μολότοφ, χωρίς να μπορούν να αντιδρούνε ή να δέχονται πυρά από καλάσνικοφ και να μην επιτρέπεται να ανταποδώσουν, παρά μόνο εάν βάλλουν εναντίον τους.

Στο πλαίσιο ενδεχόμενης αλλαγής στη μοριοδότηση των αστυνομικών για μεταθέσεις, ανάλογα με την επικινδυνότητα του πόστου, ο κ. Ψυχάρης σχολίασε ότι «δικαιούνται ανταμοιβής για τις υπηρεσίες τους» και πως ο αστυνομικός που είναι στα ΜΑΤ ή σε αστυνομικά τμήματα περιοχών, όπως π.χ. η Ομόνοια, ο Αγ. Παντελεήμονας, κ.α. χρίζουν διαφορετικής αντιμετώπισης. «Αυτοί θα πρέπει να παίρνουν μετά από λίγα χρόνια επιπλέον μόρια και να μετατίθενται όπου επιθυμούν. Π.χ. είναι αρκετά τα 10 έτη για κάποιον στα ΜΑΤ»σημείωσε ο βουλευτής τονίζοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Αγγελική Παναγιώτου

The post Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. προωθεί ο Νίκος Δένδιας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα