Αλαλούμ με το κλείσιμο των σχολείων

Πρωτοφανές αλαλούμ έχει προκληθεί στο χώρο της εκπαίδευσης, λόγω της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα, καθώς ορισμένα σχολεία του Κέντρου αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, με την ευθύνη για τη σχετική απόφαση να γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα στις Διευθύνσεις των σχολείων και τη

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, χωρίς ωστόσο το Υπουργείο να έχει βγάλει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, κλειστά μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί να παραμείνουν το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών στους Αμπελοκήπους, το 46ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών στην περιοχή της Νεάπολης, το 56ο Λύκειο και το 16ο Ενιαίο Λύκειο που βρίσκονται στους Αμπελόκηπους. Επίσης, επισήμως κλειστό θα είναι και το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η άφιξη της κυρίας Μέρκελ δεν αποτελεί για την Αθήνα αυτό που θα ονομάζαμε “έκτακτες συνθήκες”, οπότε δεν υπάρχει καμία εντολή ώστε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, ούτε από το υπουργείο ούτε από την Περιφέρεια» σημειώνει ο Αναστάσιος Σαββαΐδης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ά Αθήνας.

Σημειώνει όμως ότι «άτυπα τα σχολεία αυτά μπορούν να παραμείνουν κλειστά» εάν συντρέχουν λόγοι λειτουργικοί, όπως είναι η αδυναμία μετακίνησης μαθητών και καθηγητών που φτάνουν στα σχολεία τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάτι που προϋποθέτει όμως μια πρότερη συνεννόηση με τη Διεύθυνση, μετά από αίτημα των ίδιων των διευθύνσεων των σχολείων.

Από την πλευρά τους οι Διευθυντές των σχολείων που αναφέρεται ότι δεν θα πραγματοποιήσουν μαθήματα αύριο, δηλώνουν πως κάτι τέτοιο δεν έχει ξεκαθαριστεί, κάνοντας λόγο για “προβλήματα επικοινωνίας” και συνεννόησης με την Δ.Δ.Ε., για τη λήψη τόσο της απόφασης, όσο και της ευθύνης.

Τέλος, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης θα παραμείνει κλειστό και το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), όπως αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα