Ακούστηκαν τα πρώτα πυρά στην Ανατολική Ουκρανία

Ένοπλοι που αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο άνοιξαν πυρ σε σημείο ελέγχου στην περιοχή Σολεντάρ της πόλης Ντόνετσκ, σύμφωνα με το Russia Today. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ένταση όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti, χωρίς να έχουν σημειωθεί τραυματίες. Η Σολεντάρ απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σλαβιάνσκ.

Εν τω μεταξύ οι αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας είναι έτοιμοι να ανταλλάξουν τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ

που κρατούν, με αντάρτες που έχουν συλλάβει οι ουκρανικές αρχές, όπως δήλωσε ο αρχηγός τους το Σάββατο.

«Η χούντα του Κιέβου έχει τους συναδέλφους και συντρόφους μας γι’ αυτό, αν υπάρχει δυνατότητα, είμαστε έτοιμοι για μια ανταλλαγή» δήλωσε ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, δήμαρχος του Σλαβιάνσκ και πρόσθεσε: «Η κατάσταση (των μελών της αποστολής παρατηρητών) είναι εντάξει. Ένας από τους στρατιώτες πάσχει από διαβήτη, αλλά η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή, παίρνει χάπια. Υπάρχει φάρμακο, υπάρχει φαγητό».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του για να συζητήσει την απελευθέρωση των παρατηρητών.

«Ήταν στρατιώτες στο έδαφός μας χωρίς την άδειά μας, φυσικά και είναι κρατούμενοι» δήλωσε ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρουμε τι θα τους κάνουμε μέχρι να διαπιστώσουμε ποιοι είναι, για τι είδους δραστηριότητες, για ποιο λόγο ήρθαν εδώ».

The post Ακούστηκαν τα πρώτα πυρά στην Ανατολική Ουκρανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα