Ακονίζουν τα μαχαίρια για τις λίστες…

Μπορεί ο Πρωθυπουργός να μην έχει γυρίσει από την Αμερική, στην Ελλάδα όμως κάποιοι ετοιμάζουν σενάρια πρόωρων εκλογών. Οι εισηγήσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι μετά από προτάσεις κορυφαίων υπουργών και βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία.

Το σύνταγμα ορίζει ότι η προθεσμία προκήρυξης πρόωρων εκλογών με σχηματισμό ψηφοδελτίων

με λίστα, χρονικά εκπνέει στις 6 Νοεμβρίου 2013 αφού τότε παρέρχεται το 18μηνο από τις εκλογές του Μαΐου του 2012. Τι μας λέει αυτό; Υπουργοί και οι βουλευτές «μεγάλα ονόματα» εκτιμούν ότι δεν θα εκλεγούν σε εκλογές με σταυρό και στοχεύουν σε κάλπες με λίστα ώστε να εκλεγούν χωρίς το άγχος της σταυροδοσίας.

Υποστηρικτές της κίνησης αυτής σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Γιάννης Μιχελάκης. Σε χαμηλότερους τόνους, αλλά τασσόμενοι στην άποψη για πρόωρες εκλογές είναι και οι Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Γιάννης Βρούτσης.

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, θα γίνει «σφαγή» για μία θέση στις λίστες, στην περίπτωση που τα σενάρια πρόωρων εκλογών γίνου πραγματικότητα. Πάντως προς το παρόν η «ομάδα Αλήθειας» του Μαξίμου μιλά για σενάρια επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «πρόωρες εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα