Ακόμη και τρία χρόνια περιμένουν να πάρουν τα δεδουλευμένα

Εργασιακός Μεσαίωνας επικρατεί στην αγορά εργασίας σύμφωνα με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας η οποία στην χτεσινή συνέντευξη τύπου τόνισε μεταξύ άλλων πως οι εργαζόμενοι δυστυχώς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑ Μιχάλης Λιαγούρης προκύπτει πως το 70% των εργαζομένων στον ιδιωτικό αλλά και ευρύτερο δημόσιο τομέα απασχολείται με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με τις μειώσεις

στις αποδοχές τους σε πολλές περιπτώσεις να ξεπερνούν και το 45%. «Μόλις τέσσερις συλλογικές συμβάσεις εργασίας παραμένουν ενεργές σε ολόκληρη την χώρα. Οι μισθοί μέσω των ατομικών συμβάσεων που υπογράφονται έχουν ως αφετηρία πλέον τα 586 ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Λιαγούρης.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία από το ΕΚΑ:

Στο 35% των απασχολουμένων οφείλονται μισθοί έως και τρία έτη με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, όπως καταγγέλλει το ΕΚΑ να μην μπορεί να κάνει τίποτα λόγω της αποδυνάμωσης του.

Περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι, καθώς οι εταιρείες που δούλευαν είτε παραμένουν σε αδράνεια, είτε έκλεισαν με αποτέλεσμα οι καρτέλες των ενσήμων τους να μην έχουν ενημερωθεί, αφού δεν έχουν καταβληθεί τα απαιτούμενα ποσά, και μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν ή να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, ο κ. Λιαγούρης δήλωσε ότι πρόκειται για τοκογλυφική πολιτική η αύξηση στο 30% της προσαύξησης για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο.

Στο μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στο προσεχές διάστημα θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις:

-Στη στήριξη με νομικές συμβουλές όλα τα σωματεία του ΕΚΑ που θέλουν να προστατέψουν τα μέλη τους από πλειστηριασμούς κατοικιών τους.

-Σε ανοιχτές δράσεις και συγκεντρώσεις έξω από Τράπεζες που προβαίνουν σε πλειστηριασμούς.

-Θα παρευρίσκεται κάθε Τετάρτη στις κινητοποιήσεις που γίνονται στο ειρηνοδικείο από πολίτες και φορείς για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί.

-Θα κινηθεί νομικά εναντίον του πλέον μόνιμου φόρου ακινήτων.

-Στην αντιμετώπιση των συνεπειών ενός πιθανού κύματος εξώσεων από τη νέα χρονιά.

-

The post Ακόμη και τρία χρόνια περιμένουν να πάρουν τα δεδουλευμένα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα