Αυξήθηκε η συμμετοχή της Fairfax στην Eurobank Properties

Την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Fairfax Holdings στην Eurobank Properties, θυγατρική της Eurobank που δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων, στο 42% από 19% σήμερα, με την επένδυση 164 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ελληνική τράπεζα.

Πρόκειται για εταιρεία

συμμετοχών από τον Καναδά, η οποία είχε απασχολήσει την τραπεζική αγορά πρόσφατα, λόγω των επαφών που είχε με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με 1 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλός της είχε περάσει πριν από λίγους μήνες το «κατώφλι» του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συζήτησε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά τις προοπτικές επένδυσης της εταιρείας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank κ. Νικόλαο Καραμούζη, «η κίνηση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα, τις πολιτικές που ακολουθούνται και στην ίδια την εταιρεία μέσα σε μια περίοδο με πολλές προκλήσεις».
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ίδιος, τα έσοδα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ), σε συνδυασμό με την υψηλή ρευστότητα της εταιρείας και τη χαμηλή της μόχλευση, δημιουργούν σημαντικούς οικονομικούς πόρους που μπορούν να αξιοποιηθούν σε μελλοντικές επενδύσεις.
Τραπεζικοί κύκλοι δεν αποκλείουν η συγκεκριμένη κίνηση να συνδέεται με ευρύτερους σχεδιασμούς του καναδικού fund για είσοδο μέσω της Eurobank στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα