Αυτοί είναι οι νέοι όροι του Μνημονίου

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει ή ακόμα και να καταργήσει εντελώς τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων καταγράφει το τελικό κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου.

Εκτός από τη συγκεκριμένη πρόθεση, το Μνημόνιο προβλέπει και τη διατήρηση του ειδικού τέλους που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σε περίπτωση που τα προσδοκώμενα έσοδα δεν διασφαλίζονται

από την πρόταση της κυβέρνησης για τον ενιαίο φόρο. Η πρόταση αυτή θα εξεταστεί και θα αξιολογηθεί από την Τρόικα τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, αναφορικά με την κινητικότητα, επαναβεβαιώνονται οι στόχοι για 4.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες έως το τέλος του έτους και ορίζεται ότι τον Σεπτέμβριο θα προσδιοριστούν τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού προκειμένου να προκύψουν οι απολύσεις. Επιπλέον, προβλέπεται σε ποιες περιπτώσεις αποχωρήσεων θα προσλαμβάνεται αντίστοιχος αριθμός υπαλλήλων.

Σχετικά με τις τράπεζες, προβλέπεται ότι η Eurobank θα πωληθεί σε διεθνή στρατηγικό επενδυτή ενώ στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων ορίζονται οι αποκρατικοποιήσεις λιμανιών, η απελευθέρωση των ΚΤΕΛ και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα