Αυτά τα τρόφιμα καταπολεμούν τον καρκίνο

Ποια τρόφιμα καταπολεμούν τον καρκίνο; Ποια φαγητά και τρόφιμα είναι αυτά που μας προσφέρουν προστασία κατά του καρκίνου;

1. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή αυτά με χρώμα κίτρινο ή πορτοκαλί όπως καρότα, γλυκοπατάτα, κολοκύθα περιέχουν καροτινοειδείς ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

2. Το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, τα λαχανάκια των Βρυξελλών περιέχουν ωφέλιμες ουσίες. Το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, καταστέλλουν καρκινογόνες ουσίες λόγω οργανικών θειούχων ενώσεων

που περιέχουν και τους δίνουν τη γνωστή μυρωδιά τους.

3. Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο που μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στομάχου, προστάτη, ουροδόχου κύστης και παχέος εντέρου.

4. Πιπεριές με έντονα χρώματα, κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο πιθανόν να προσφέρουν προστασία από καρκινογόνες ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό δια μέσου του φαγητού και του καπνίσματος και προκαλούν καρκίνο πνεύμονα.

5. Τα κεράσια, τα δαμάσκηνα, τα διάφορα είδη βατόμουρων, οι φράουλες, τα σταφύλια περιέχουν ανθοκυανίνες που μπορούν και εξουδετερώνουν καρκινογόνες ουσίες.

6. Τα εσπεριδοειδή εκτός από τη βιταμίνη C, περιέχουν τη λιμονίνη που βοηθά το σύστημα άμυνας του οργανισμού να εξουδετερώνει καρκινικά κύτταρα.

7. Το μαύρο και πράσινο τσάι περιέχουν πολυφαινόλες με ευεργετικές δράσεις στον οργανισμό.

8. Τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν προστατευτικές ιδιότητες εναντίον του καρκίνου του παγκρέατος και του στομαχιού. Η σόγια δυνατόν να προστατεύει από καρκίνους λόγω παρεμβολής με δράσεις ορμονών.

Keywords
Τυχαία Θέματα