Άδοξος αποκλεισμός για την «Εθνική – Σπανούλης»…

Του Γιάννη Ντάσκα

Άλλο Εθνική Ελλάδας, άλλο «Εθνική» Σπανούλης…

Αυτή η ομάδα που είδαμε να παραπαίει με αναλαμπές ορισμένων παικτών κατά διαστήματα στο ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας ήταν η «Εθνική» προσαρμοσμένη στις επιθυμίες και τις βοήθειες προς τον Βασίλη Σπανούλη, παίκτη έξοχο μεν, αλλά όχι αυτό που χρειάζεται η Εθνική Ελλάδας.

Δεν ξέχασαν το μπάσκετ οι Έλληνες

παίκτες και ο αποκλεισμός οφείλεται , όπως ήδη έχουμε προαναγγείλει, χωρίς να περιμένουμε την ήττα από την Κροατία στο γεγονός ότι στη Σλοβενία πήγε μια ομάδα «που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Βασίλη Σπανούλη».

Την βάφτισαν φαβορί κάποιοι από τα ΜΜΕ και θεωρητικά θα μπορούσε να είναι φαβορί μια ομάδα που κερδίζει μετά από 15 χρόνια την πανίσχυρη Ισπανία και χάνει από την περίφημη Κροατία μετά από δυο παρατάσεις και στις λεπτομέρειες.

Πρακτικά, μια ομάδα που στήνεται για «να αξιοποιήσει το ταλέντο» ενός παίκτη, που είναι ένας πολύ καλός παίχτης αλλά όχι κάτι που θαμπώνει ούτε καν την Ευρώπη, αυτή η ομάδα θα κάνει και κάτι καταπληκτικό αλλά θα κάνει και τις «πατάτες». Όπως αυτή με την ήττα από έναν (κυριολεκτικά) παίκτη με το όνομα «Κουτόνεν».

Έχασε η Εθνική μας γιατί «αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον φυσικό ηγέτη της τον Βασίλη Σπανούλη επί 12 λεπτά» αποφάνθηκε ο σχολιαστής «Τζάκ» Φιλιππούσης στην τηλεόραση.

Αυτό είναι «τροχιοδεικτικό» του τι θα ακολουθήσει; Η Εθνική μας έχασε και την απευθείας πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο και θα πάει σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με Κίνα,Βραζιλία,Νιγηρία,Τουρκία κλπ και θα είναι από δύσκολο έως απίθανο να προκριθεί.

Εάν και εκεί πάει «με τον φυσικό ηγέτη της» φέρτε χαρτιά να δεσμευτούμε ότι ΔΕΝ θα προκριθεί.

Όχι γιατί δεν είναι καλός παίκτης ο «φυσικός ηγέτης». Και καλός και ευφυής είναι.

Και προτιμά μια ομάδα που θα αποκλειστεί, αλλά να είναι ο φυσικός της ηγέτης, παρά μια ομάδα που θα προκριθεί και θα είναι «ενας καλός σουτέρ με άλλους οργανωτές ορχήστρας, όπως Διαμαντίδης κλπ».

Η Εθνική Ελλάδας έγινε «Εθνική Σπανούλης» όταν ο προπονητής Τρινκιέρι έκανε προσπάθεια να φτιάξει πραγματική Εθνική Ελλάδας με Διαμαντίδη κλπ και ο Σπανούλης σιωπούσε, τορπιλλίζοντας ουσιαστικά αυτή την Εθνική. Τώρα το μόνο που έχει να κάνει ο Σπανούλης, είναι να πάει να πίνει καφέ με τον Διαμαντίδη και να αφήσει την Εθνική Ελλάδας να ξαναγίνει Εθνική Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα