Α. Γιατσένιουκ: Η Ρωσία θέλει να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με όχημα τη Ρωσία

Τον κώδωνα του κινδύνου για όλη την Ευρώπη έκρουσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία θέλει να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με «όχημα» την κατάληψη της Ουκρανίας.

«Οι προσπάθειες για στρατιωτικές συγκρούσεις στην Ουκρανία, θα εξαπλωθούν στην Ευρώπη. Ο κόσμος μπορεί να μην έχει ακόμη ξεχάσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η Ρωσία

θέλει να ξεκινήσει τον Τρίτο», είπε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το Reuters.

Εν τω μεταξύ, οι προκλήσεις της Μόσχας συνεχίζονται, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα που πραγματοποιούν ασκήσεις κοντά στην Ουκρανία, έφτασαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, τα ρωσικά αυτά στρατεύματα δεν πέρασαν τα σύνορα και, ακόμα κι αν το κάνουν, «οι ουκρανικές δυνάμεις είναι έτοιμες να αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση».

Μάλιστα, στενός συνεργάτης του Ουκρανού μεταβατικού προέδρου, ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, θα θεωρήσουν οποιαδήποτε είσοδο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της χώρας εισβολή και οι δράστες της θα εξοντωθούν.

«Θα θεωρήσουμε κάθε διέλευση των ουκρανικών συνόρων από ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονέτσκ ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή στρατιωτική εισβολή και θα καταστρέψουμε τους επιτιθέμενους», δήλωσε ο προσωπάρχης του Τουρτσίνοφ Σερχίι Πασίνσκι, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Δεν θα αποδεχθούμε ψευδείς ισχυρισμούς περί ανθρωπιστικής ενέργειας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

The post Α. Γιατσένιουκ: Η Ρωσία θέλει να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με όχημα τη Ρωσία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα