Xαμηλά ποσοστά, υψηλά ντεσιμπέλ… γκρίνιας στη ΔΗΜΑΡ

Του Άγγελου Μόσχοβα

«Όπου φτώχεια και γκρίνια» λέει η παροιμία, η οποία έχει πλήρη εφαρμογή στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ. Στην Αγίου Κωνσταντίνου, το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ λόγω των εξαιρετικά χαμηλών δημοσκοπικών επιδόσεων του κόμματος, ενώ, πλέον, η κριτική αγγίζει και τον ίδιο τον Φώτη Κουβέλη. Ήδη, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται η συζήτηση για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Υπάρχουν στελέχη που εκτιμούν ότι θα ανοίξει θέμα επιστροφής στην κυβέρνηση, εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα διαψεύσει τις προσδοκίες

και τη στρατηγική Κουβέλη. Ορισμένοι πηγαίνουν και πιο μακριά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Φ. Κουβέλης έχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του των θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, θα ανοίξει και θέμα ηγεσίας, εκ των πραγμάτων. Σε κάθε περίπτωση, ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι η δυσφορία μεταφέρθηκε και στα συλλογικά όργανα.

Την Πέμπτη, σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα, συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ παρουσία του Φώτη Κουβέλη. Ο πρόεδρος του κόμματος βρήκε απέναντί του σχεδόν σύσσωμη την ΚΟ και άκουσε έντονη κριτική για τη στρατηγική, αλλά και την τακτική του. Οι περισσότεροι -ο γραμματέας της ΚΟ, Δ. Αναγνωστάκης, και οι Γ. Πανούσης, Νίκη Φούντα, Β. Οικονόμου, Γ. Κυρίτσης, αλλά και οι Γρ. Ψαριανός και Σπ. Λυκούδης σε διαφορετικό ύφος- έθεσαν επί τάπητος τα δυσάρεστα ζητήματα. Τόνισαν ότι αγνοείται και παραμερίζεται η ΚΟ από κορυφαίες λειτουργίες, άσκησαν έντονη κριτική για τη λειτουργία του ίδιου του κ. Κουβέλη, που «δεν πατάει στη Βουλή» όπως είπαν, ενώ σημείωσαν με έμφαση και την κακή εικόνα της ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις, υπονοώντας ότι οφείλεται στην άκαμπτη στάση του προέδρου του κόμματος που έμεινε εκτός Ελιάς και επέμεινε στον μοναχικό Τρίτο Πόλο. «Είναι δυνατόν να είμαστε στο 1,5%-2%;» ήταν η απαισιόδοξη αναφορά αρκετών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Κυρίτσης, απαντώντας στην αισιόδοξη εκτίμηση του Δ. Χατζησωκράτη ότι μπορεί το κόμμα να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή, τόνισε με έμφαση: «Δηλαδή, αν πιάσουμε το 3% και εκλέξουμε έναν ευρωβουλευτή, θα έχουμε πετύχει; Αυτό είναι σαν να βγάζει επαίτης καπελάκι και να ζητάει φιλοδώρημα». «Δυστυχώς, φοβάμαι ότι είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση κι εμείς απλώς περιμένουμε το δυσάρεστο εκλογικό αποτέλεσμα». Στη συνεδρίαση δεν μίλησαν οι Ν. Τσούκαλης, Μ. Γιαννακάκη και Μ. Ρεπούση.

The post Xαμηλά ποσοστά, υψηλά ντεσιμπέλ… γκρίνιας στη ΔΗΜΑΡ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα