O ΣΥΡΙΖΑ για την αναγνώριση των κολεγίων

Επίθεση κατά του Υπουργού Παιδείας κ. Δ.Αβραμόπουλου, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αφορμή την αναγνώριση των κολεγίων, λέγοντας πως αυτή η πράξη όχι μόνο δεν αναβαθμίζει την Ανώτατη δημόσια εκπαίδευση αλλά αντίθετα την κατεδαφίζει κάτω από το βάρος του μνημονίου.

Στους ίδιους τόνους προσθέτει ότι η κοινωνία δεν κοροϊδεύεται, καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για αναβάθμιση αλλά για απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών επενδύσεων στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Προσθέτει ακόμα πως:

«Την ίδια στιγμή που στραγγαλίζει οικονομικά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα με δραματικές επιπτώσεις στο επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών, μειώνει το επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό, εξαθλιώνει τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, απολύει τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και ΤΕΙ, καταπατά κάθε έννοια δημοκρατίας στη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ με παράνομες και διαβλητές ηλεκτρονικές ψηφοφορίες»  και μιλάει για τον δήθεν εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού συστήματος την ίδια στιγμή καταργεί τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα και ευνοεί την συγχώνευση  τους με μόνο κριτήριο την μείωση των δαπανών «την ίδια στιγμή νομοθετεί την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ευθέως βάλλει εναντίον του άρθρου 16 του Συντάγματος, αναγνωρίζει πλήρως τα Κολέγια  τους δίνει καθεστώς «πανεπιστημίου», εξομοιώνει τους αποφοίτους τους με αυτούς των ελληνικών δημοσίων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εξισώνοντας τα πτυχία τους και ακαδημαϊκά.»

 Και τέλος προειδοποιεί:  «Η ακαδημαϊκή κοινότητα, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και οι φοιτητές, που με τους αγώνες τους απέτρεψαν την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, δεν θα επιτρέψουν αυτή την αντισυνταγματική εκτροπή. Θα μας βρουν απέναντι τους, δεν θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.»Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα