New deal για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας από τον Αντώνη Σαμαρά

Σχέδιο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός

Με την ελληνική οικονομία να βρίσκεται στο στάδιο της ανάκαμψης, μετά από 6 χρόνια διαρκούς κρίσης, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως αναζητά, σύμφωνα με την εφημερίδα Deal, τη σύναψη ενός new deal

με κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες με στόχο την ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, μετά τις Ευρωεκλογές και την αποκρυστάλλωση του πολιτικού σκηνικού, ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να συναντηθεί με 20 περίπου ισχυρούς επιχειρηματίες με σκοπό την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας. Η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος θα αποτελούσε την «κίνηση της δεκαετίας» καθώς μία συμφωνία ενεργοποίησης του εγχώριου επιχειρηματικού δυναμικού θα έδινε άλλη ώθηση στις επενδύσεις.

Το σχέδιο αποτελεί τμήμα σχετικής εισήγησης που έχει δεχθεί ο Αντώνης Σαμαράς από τρεις στενούς συνεργάτες του και κρίνεται ιδιαίτερα φιλόδοξο και και δύσκολο στην πραγμάτωσή του καθώς προξενεί ερωτήματα η συνύπαρξη στο ίδιο σχήμα επιχειρηματιών όπως των κ.κ. Βαρδή Βαρδινογιάννης και Σπύρου Λάτση. Οι εισηγητές της πρότασης ισχυρίζονται οτι ο μεν όμιλος Βαρδινογιάννης κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απώλειες από το PSI και την μείωση στις ενεργειακές αγορές και τη ναυτιλία κι οτι ο δε Σπ.Λάτσης με την επένδυση του ομίλου του Lamda Development στο Ελληνικό φαίνεται πως επιθυμεί να επανέλθει δυναμικά στην ελληνική αγορά, παρά τις απώλειες στον τραπεζικό κλάδο σε Eurobank κι Εθνική και την ύφεση στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στη λίστα των επιχειρηματιών που επιθυμεί να συναντήσει ο Πρωθυπουργός φιγουράρουν κι άλλοι παράγοντες της αγοράς ενέργειας μεταξύ των οποίων οι Ευ.Μυτιληναίος, Δ.Καπελούζος και Δ.Μελισσανίδης. Φημολογείται επίσης πως στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει οι όμιλοι Μπόμπολα, Περιστέρη και Ιωάννου, ο επιχειρηματίας Σ .Κόκκαλης, ο Α.Βγενοπουλος, ο Απ.Αποστολόπουλος, οι οικογένεια Γιαννακόπουλου και Στασινοπούλου, ο Δ.Δασκαλόπουλος, ο Θ.Φέσσας καθώς και οι τραπεζίτες Μ.Σαλλας. Γ.Κωστόπουλος και Αλ.Τουρκολιάς.

Ειδικοί σε θέματα αγοράς θεωρούν αβέβαιη την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος, άνθρωποι όμως που βρίσκονται κοντά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και γνωρίζουν την επιμονή και τη μεθοδικότητα του Πρωθυπουργού ανταπαντούν με τη γνωστή ρήση «ποτέ με λες ποτέ».

The post New deal για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας από τον Αντώνη Σαμαρά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα