M. Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην αγορά ομολόγων πριν τις ευρωεκλογές

Στην αγορά ομολόγων θα επιστρέψει η Ελλάδα πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου, σημείωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η επιστροφή στις αγορές θα αποτελέσει μέρος μιας σειράς «θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα», καθώς και

ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, η πολιτική σταθερότητα της χώρας δεν πρόκειται να διαταραχθεί.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα των επενδύσεων, ανέφερε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων η χώρα θα αρχίσει να δέχεται προσφορές για τα projects του αεροδρομίου ύψους 750 εκατ. ευρώ, καθώς και για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Τσακώνα ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Στους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης είναι επίσης η δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας μέχρι το 2017, καθώς και η ολοκλήρωση δικτύου αυτοκινητοδρόμων μέχρι τα τέλη του 2015. Πρόσθεσε δε ότι οι αεροπορικές κρατήσεις υποδεικνύουν αύξηση στις αφίξεις των τουριστών κατά 20% τη φετινή χρονιά.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι οι αποδόσεις των 10ετών τον περασμένο μήνα υποχώρησαν κάτω από το 7% για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2010.

The post M. Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην αγορά ομολόγων πριν τις ευρωεκλογές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα