Low Budget Festival: Επιμένει φθηνά και ποιοτικά

Για τρίτη χρονιά στην Ιστορία του, το φεστιβάλ θεάτρου Low Budget είναι έτοιμο να παίξει «με όρους τέχνης και όχι αγοράς», όπως ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, κ. Λάκης Λαζόπουλος.


«Το θέατρο είναι οι άνθρωποί του. Είναι οι γοητευτικές περιπλοκές των σχέσεων επάνω στη σκηνή.

Είναι οι μνήμες που μεταφέρει. Είναι το πρόσχημα για να πεις αυτά που θέλεις. Είναι η αναταραχή που σου προκαλεί το κοινό τη στιγμή που το πρωτοαντικρίζεις…»

19, 20, 21 Νοεμβρίου, 21:00
* Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου η παράσταση ξεκινάει στις 22:00
«Θα σε πάρει ο δρόμος» του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι
Εννέα ιστορίες ανθρώπων σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη, ιστορίες από γερά ζόρια που τους πέτυχαν στη μέση του δρόμου. Αλλά και η παρηγοριά τους από το δρόμο ήρθε πάλι. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι δεν το βάζουν κάτω. Πέφτουν και σηκώνονται. Δύσκολα, αλλά σηκώνονται. Γιατί είναι άνθρωποι που τους παίρνει ο δρόμος (Αντώνης Φραγκάκης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Τζένη Θεωνά, Εύα Κοτανίδη, Μαρία Σκαφτούρα, Βασίλης Μαργέτης)


22, 23, 24 Νοεμβρίου, 21:00


«Αθανασία» σε κείμενο και ασκηνοθεσία Χρήστου Δήμα


Μια γυναίκα καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι διεκδικεί το δικαίωμα της αξιοπρεπούς «φυγής» της. Η ακινησία της ίσως να θυμίζει κάτι σαν παράξενη χορογραφία. Δεν είναι μια παράσταση για την Ευθανασία. Δεν είναι μια ωδή στην Αθανασία (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Δήμητρα Λημνιού, Νίκος Βαρδάκας)

25, 26, 27 Νοεμβρίου, 21:00


«Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη (1894) σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου


Είναι Συριανός, αμετανόητος εργένης, ώσπου ερωτεύεται. Και αναθεωρεί… Από εργένης, θα γίνει σύζυγος. Όχι όμως από έρωτα, αλλά για να γλιτώσει από την «κατάσταση του ερωτευμένου»! Ενα από τα διηγήματα της τελευταίας φάσης του ροϊδικού έργου και δείγμα τού ανατρεπτικά ειρωνικού ύφους του με δόσεις σάτιρας για τα λογοτεχνικά δεδομένα της Ελλάδας και όχι μόνο (Mουσική σύνθεση και ερμηνεία επί σκηνής τουΧαράλαμπου Γωγιού)


28, 29, 30 Νοεμβρίου, 21:00


«Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα» του Μπιζού ντε Καντ σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη


Οι μαχαιρωμένοι, οι ληστεμένοι, οι σφαγμένοι και οι προδομένοι δεν περιμένουν μόνον δικαιοσύνη αλλά και από εμας να μην τους ξεχνάμε και να μη γελάμε μαζί τους σε μια παράσταση βασισμένη στο έργο του συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή Γιώργου Ιωάννου (Στράτος Τζώρτζογλου, Ιούλιος Τζιάτας, Λένα Δροσάκη).


1, 2, 3 Δεκεμβρίου, 21:00


* Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου η παράσταση ξεκινάει στις 19:00


«Πάττυ Χύμα» του Αντώνη Καλογρίδη σε σκηνοθεσία του ιδίου (στην διασκευή του κειμένου συνεργάστηκε ο Αλέξανδρος Ρήγας)
Βασισμένο στο ομόιτιτλο αφήγημα του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Πάττυ Χύμα» είναι το πορτρέτο μιας γυναίκας που «πρωταγωνιστεί στην κάθε εποχή», ένα παγκόσμιο sex symbol και διεθνές αστέρι του πορνό… (πρωταγωνιστεί η Νατάσα Καλογρίδη)


4, 5, 6 Δεκεμβρίο

Keywords
Τυχαία Θέματα