H κρίση, η κλάψα και η έκκληση του Γιάννη Μπέζου

Η οικονομική κρίση είναι παντού. Είναι γύρω μας, είναι στο σπίτι μας, είναι στη δουλειά μας, είναι μέρος της ζωής, αλλά και μέρος των ερωτήσεων που τίθενται από τους δημοσιογράφους συχνά πυκνά στις συνεντεύξεις των καλλιτεχνών που έχουν απέναντί τους.

Και οι απαντήσεις που λαμβάνουν είναι συνήθως στο κλίμα της δύσκολης εποχής που διανύουμε.

Για παράδειγμα οι ηθοποιοί, μιλούν για το πόσο δύσκολα βρίσκουν πλέον δουλειά, πόσο λίγες παραγωγές υπάρχουν, για τα σίριαλ που δε γίνονται και για τα χρέη που αναπόφευκτα

τους πνίγουν.

Ο Γιάννης Μπέζος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, κατέθεσε ανοιχτά – όπως άλλωστε συνηθίζει – τη δική του γνώμη και μάλιστα έκανε και μία έκκληση στους συναδέλφους του:

«Είμαστε σε αυτή την κατάσταση, έχουμε αυτές τις δυνατότητες, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο, αλλά να το κάνουμε με ζεστή καρδιά. Όχι μιζέρια. Όχι κλάμα. Αρκετά έκλαψαν όλοι. Μην κλαίμε κι εμείς τώρα. Μιλάω για τους δικούς μας. Μην αρχίσω και κλαίω κι εγώ στην τηλεόραση, γιατί μου φαίνονται λίγο γελοία αυτά τα πράγματα. Είναι σαν να σας λέω ότι έχω κι εγώ παράπονα. Επειδή το βλέπω κι αυτό να συμβαίνει, νιώθω πολύ αμήχανα όταν βλέπω τέτοια πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου και θέλω να κάνω μία έκκληση στους συναδέλφους μου, οι οποίοι είναι στη γενιά μου και έχουν ένα παρελθόν ισχυρό, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσουν το κλάμα. Πολλές φορές οι συνάδελφοί μου, θέλουνε λίγο να λαϊκίσουνε, υποδύονται τους φτωχούς δηλαδή και τους κατατρεγμένους και εμένα με ενοχλεί πάρα πολύ αυτό. Με αυτό δείχνουν ότι με έναν τρόπο αγαπούν το λαό περισσότερο, αλλά αν τον αγαπάς το λαό, θα κάνεις την δουλειά σου καλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα