Grand Prix Μονακό: To απόλυτο glamour του πρωταθλήματος

Ήρθε η ώρα για το κορυφαίο ίσως ραντεβού στο καλεντάρι του πρωταθλήματος, το συγκλονιστικό Grand Prix του Μονακό! Μέχρι τη Κυριακή, ο αγώνας του πριγκιπάτου κλέβει λίγη από τη λάμψη του φεστιβάλ των γειτονικών Καννών και μετατρέπεται σε επίκεντρο του αγωνιστικού (και όχι μόνο) κόσμου.

Σαγηνευτικές παρουσίες, πολυτελή κότερα και λαμπεροί εκπρόσωποι του διεθνούς jet-set, του αθλητισμού και των τεχνών, συνθέτουν ένα παζλ που περιτριγυρίζει τους 22 πραγματικούς πρωταγωνιστές: τους οδηγούς που κινούνται στο όριο με τις μπαριέρες

να απέχουν χιλιοστά και να καραδοκούν για να τιμωρήσουν κάθε λάθος.

«Είναι ένα από τα αγαπημένα μου σιρκουί και η οδήγηση σε αυτό αποτελεί την απόλυτη πρόκληση», δηλώνει ο Sebastian Vettel. «Δεν έχεις περιθώριο ούτε για το μικρότερο λάθος. Αν το κάνεις και είσαι τυχερός, απλά θα σημειώσεις αργό χρόνο. Αν όμως δεν προσέχεις, θα καταλήξεις στις μπαριέρες. Οι προσπεράσεις είναι εφικτές, περιέχουν όμως ρίσκο. Το ιδανικό σημείο είναι πριν το Nouvelle Chicane. Βγαίνουμε από το στενό τούνελ με περισσότερα από 300 χιλιόμετρα την ώρα και μαχόμαστε ενόψει του chicane πρώτης σχέσης. Όποιος φρενάρει πιο αργά, κερδίζει. Το ιδανικό είναι να τα πας καλά στις κατατακτήριες και να εκκινήσεις τον αγώνα από τις πρώτες θέσεις».

Άλλωστε αυτό είναι κάτι που ξέρει καλά ο παγκόσμιος πρωταθλητής αφού το 2011 που πανηγύρισε τη παρθενική του pole position στο πριγκιπάτο, ανακηρύχτηκε και νικητής του αγώνα! Το ίδιο και ο Mark Webber το 2010 αλλά και πέρυσι, όταν «κληρονόμησε» την pole λόγω ποινής του Michael Schumacher.

«Η καλύτερή μου ανάμνηση από το Μονακό είναι αναμφίβολα η πρώτη μου νίκη, το 2010. Μία από τις καλύτερες στιγμές μου στη Formula 1», θυμάται ο Αυστραλός.

Μετά λοιπόν τη κυριαρχία των προηγούμενων τριών χρόνων, η Red Bull Racing στοχεύει σε μία ακόμα νίκη, ώστε να διευθύνει το προβάδισμά της στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Πληροφορίες για το GP Μονακό

Πρόκειται για το πιο αργό σιρκουί στο καλεντάρι της Formula 1, με τη μέση ωριαία ταχύτητα να ορίζεται μόλις στα 162 χιλιόμετρα την ώρα

Είναι μία από τις παλαιότερες αγωνιστικές διαδρομές, αφού φιλοξένησε Grand Prix για πρώτη φορά το 1929! Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του παγκοσμίου πρωταθλήματος, από τη θέσπιση του, το 1950!

Η Red Bull Racing πανηγύρισε στο πριγκιπάτο το παρθενικό της βάθρο στο σπορ! Το 2006, διά χειρός David Coulthard!

Το 2010 ο Mark Webber πήρε την pole την οποία μετέτρεψε σε νίκη, με τον Sebastian Vettel να τον ακολουθεί σε ένα εμφατικό 1-2!

Το 2011 ήταν η σειρά του Γερμανού να γευτεί για πρώτη φορά τη χαρά της νίκης στην πιο απαιτητική διαδρομή του πρωταθλήματος

Πέρυσι ο Webber εκκίνησε από την pole και μετά από 78 απαιτητικούς γύρους, σημείωσε μία από τις δύο νίκες του στη σεζόν

Πηγή: onsports

Keywords
Τυχαία Θέματα