Forbes: Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι Έλληνες

Σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, οι πιο πλούσιοι Έλληνες είναι οι:

Στην 175η θέση της λίστας, με περιουσία 6,7 δις δολαρίων βρίσκεται ο Φιλάρετος Καλτσίδης ή Filaret Galchev, όπως είναι γνωστός στην Ρωσία. Ο κ. Καλτσίδης διατηρεί διπλή υπηκοότητα, την ελληνική και την ρωσική. Η τσιμεντοβιομηχανία του, Eurocement Holding AG, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της στη Ρωσία και έχει τη δυνατότητα

να παράγει έως 38 εκατομμύρια τόνους τσιμέντου.

Είναι ο πλουσιότερος Έλληνας του κόσμου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σπύρο Λάτση, ενώ στη Ρωσία είναι μόλις ο 22ος πλουσιότερος.

Στην 329η θέση της λίστας βρίσκεται ο Ελληνοιταλός Τζον Πολ Ντετζόρια, με περιουσία που αγγίζει τα 4 δις δολάρια. Η μητέρα του ήταν Ελληνίδα και ο πατέρας του Ιταλός.

Μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων του αντλεί από την εταιρεία του, «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών. Μάλιστα πριν χτίσει την αυτοκρατορία του, ήταν άστεγος και ζούσε στο αυτοκίνητο του.

Στην 412η θέση με περιουσία 3,3 δις δολάρια, βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση. Σπούδασε στο London School of Economics και στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία των επιχειρήσεων της οικογένειας Λάτση. Αν και καταγόταν από εφοπλιστική οικογένεια ίδρυσε το EFG Group και δραστηριοποιείται στον τραπεζικό χώρο. Διαμένει μόνιμα στη Γενεύη….

Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Keywords
Αναζητήσεις
πλουσιοι ελληνες ηθοποιοι, πλουσιοι ελληνεσ ηθοποιοι
Τυχαία Θέματα