Financial Times: Δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για την Ελλάδα

Οι Fianacial Times σε κείμενο τους υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν άλλα χρήματα στην Ε.Ε για νέο πακέτο στήριξης.

Στο άρθρο του ο Πίτερ Σπίγκελ, αναφέρει πως μαζί με τα 3 δισ. ευρώ τα οποία ανήκουν στην Ε.Ε. και περιέχονται στη δόση των 4,8 δισ, οι δαπάνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγγίζουν τα 133,6 δις.

Από τα 144,6 που έχουν δοθεί, με το ΔΝΤ να έχει βάλει μέχρι στιγμής 10 δισ. «έχουν μείνει μόλις 11 δισ. Στα ταμεία

της Ε.Ε.», υποστηρίζει το άρθρο των Financial Times και αναφέρει πως «περισσότερες αποδείξεις πως τα χρήματα ”φεύγουν” πολύ γρήγορα, περιέχονται στην τελευταία έκθεση για την Ελλάδα της Κομισιόν».

Το δημοσίευμα, επικαλείται πληροφόρηση του Brussels Blog, το οποίο επισημαίνει πως «δεν υπάρχουν άλλα χρήματα από την Ε.Ε. Στο πρόγραμμα για το δεύτερο μισό του επόμενου χρόνου, αν και το πρόγραμμα διάσωσης κάνει ξεκάθαρο το γεγονός πως μπορεί το ρευστό να τελειώσει νωρίτερα: Εκτός από το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2014 τα οποία θα μείνουν χωρίς χρηματοδότηση, υπάρχει μόλις 1,5 δισ. Ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο του 2014», σημειώνει ο Σπίγκελ, ο οποίος υποστηρίζει πως το «πετρέλαιο φεύγει έξω από το βαρέλι σε ρυθμό 500 εκατ. ευρώ το μήνα γρηγορότερα».

Στη συνέχεια γίνεται λόγος και για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, με το δημοσίευμα να σημειώνει ότι η περίπτωση της ΔΕΠΑ και του ΟΠΑΠ «δεν φαίνεται να πηγαίνουν καλά», ενώ τέλος επισημαίνεται πως «εκτός και εάν η Ελλάδα ολοκληρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις γρήγορα, τα 2,3 δισ. Ευρώ της Τρόικα τα οποία θα δοθούν στους επόμενους 12 μήνες μπορεί να ”εξαφανιστούν”, πράγμα που σημαίνει ότι η χρηματοδότηση της Ε.Ε. Θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα από τον Απρίλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα