Eurobank EFG Factors: Ανοδική πορεία

Θετικά αποτελέσματα και αύξηση του μεριδίου της, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία σε όλα τα μεγέθη, πέτυχε το 2011 η Eurobank EFG Factors, σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον και παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Κύκλος Εργασιών έφτασε τα 4,7 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων 350 εκατ. ευρώ του υποκαταστήματος της Βουλγαρίας) σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 8,7% έναντι του προηγούμενου έτους, με μερίδιο αγοράς 29,6% για την Ελληνική Αγορά. Η εταιρεία

διατηρεί την ηγετική της θέση σε όλα τα μεγέθη όπως ο κύκλος εργασιών, η προ φόρων κερδοφορία που ξεπέρασε τα 22 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο απαιτήσεων κατά πελατών (710 εκατ. ευρώ).

Ιδιαίτερη σημασία έχει η σημαντική αύξηση κατά 27% που σημείωσαν οι εργασίες της εταιρείας στο Εξαγωγικό Factoring. H Eurobank EFG Factors, διατηρεί μερίδιο αγοράς στο Εξαγωγικό Factoring της τάξης του 28,8% ενώ αντίστοιχα για το Εισαγωγικό Factoring το μερίδιό της ανέρχεται σε 61,5% (Ελληνική Ένωση Factoring, 2011), επιβεβαιώνοντας τη διαχρονικά πρώτη θέση και στον τομέα του Διεθνούς Factoring.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Eurobank EFG προσφέρει λύσεις factoring στη Βουλγαρία, κατέχοντας πλέον ηγετική θέση στην τοπική αγορά, ενώ δραστηριοποιείται επίσης σε Ρουμανία, Τουρκία και πιλοτικά στη Σερβία, σε συνεργασία με τις κατά τόπους θυγατρικές Τράπεζες του Ομίλου και τις εξειδικευμένες μονάδες εξυπηρέτησης επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα