Die welt: «Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου»

Σφοδρή επίθεση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βολφγκανκ Σόιμπλε εξαπολύει με δημοσίευμα της η εφημερίδα Die Welt με αφορμή το επίκαιρο αίτημα της Ελλάδας για αποπληρωμή των γερμανικών αποζημειώσεων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη

του πολέμου», σχολιάζει αρχικά τη φωτογραφία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου που ακουμπά στο μάγουλο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο κ. Γλέζος, βετεράνος του Πολέμου άσκησε πιέσεις για το ζήτημα, μιλώντας για 160 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα κάνει λόγο για ηθικό κίνδυνο που διατρέχει η ηγεμονεύουσα χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού «θα μπορούσε να θέσει τη Γερμανία υπό πίεση, αργά ή γρήγορα. Τουλάχιστον συμβολικά ας δείξει καλοσύνη. Ενδεχομένως με μερική παραίτηση από τα ποσά τα οποία οφείλονται από την Ελλάδα, και το οποίο ίσως τελικά κάνει έτσιή αλλιώς, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να τα επιστρέψει».

Επίσης Welt επισημαίνει τη συζήτηση στην ελληνική Βουλή που έγινε επί του θέματος, ενώ κάνει λόγο κα για τις εκθέσεις που έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση, που παραμένουν απόρρητες.

Κλείνοντας η γερμανική εφημερίδα διευκρινίζει δύο σημεία, ότι η Ελλάδα ποτέ δεν έλαβε μια δεκάρα αποζημίωση από τη Γερμανία για την καταστροφή και τη λεηλασία ελληνικών περιουσιών υπό γερμανική κατοχή και για την αναγκαστική «πίστωση» του Χίτλερ, ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από τις απαιτήσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα