H Daily Mail για τους βιασμούς στην Ελλάδα – Ο μισή αλήθεια των βρετανών!

Τις ελληνικές αρχές καταγγέλει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail ότι αποκρύπτουν την αλήθεια σχετικά με τα πραγματικά ποσοστά των βιασμών γιατί φοβούνται για την εικόνα του τουρισμού τους, με αφορμή τον βιασμό της 13χρονης από τη Σκωτία από έναν 18χρονο Αλβανό στην Κέρκυρα.
Ωστόσο οι βρετανοί λένε τη μισή αλήθεια. Γιατί η άλλη μισή είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις οι καταγγελίες είναι ψεύτικες με απότερο στόχο την είσπραξη αποζημίωσης από τις ασφαλιστικές. Σε κάθε περίπτωση όμως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και οι ελληνικές αρχές επιβάλλεται να δείξουν τη δέουσα προσοχή προκειμένου να μη διασύρετε η χώρα μας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα σε έναν τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο για την ελκηνική οικονομία τομέα, όπως αυτός του τουρισμού.

Στο δημοσίευμα που φέρει τον τίλτο «Έφηβη βιάστηκε σε ελληνικό νησί», η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως ο 18χρονος Αλβανός αφού επιτέθηκε στη 13χρονη, την παρέσυρε σε μία απομονωμένη περιοχή. Τελικά, ο δράστης συνελήφθη και η οικογένεια της ανήλικης επέστρεψε στη Σκωτία με τη Daily Mail να καταγγέλλει πως υπάρχουν αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες «οι ελληνικές αρχές κρύβουν τα πραγματικά στατιστικά των βιασμών, επειδή φοβούνται για τον τουρισμό στην Ελλάδα».

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει πέντε περιστατικά βιασμών στην Κέρκυρα μέσα σε μόλις τρεις μήνες σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Εξωτερικών της Βρετανίας υποστηρίζοντας πως «υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια στην Κέρκυρα και άλλα ελληνικά νησιά, τα οποία αποτελούν αγαπημένους προορισμούς για χιλιάδες Βρετανούς κάθε χρόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα