Bill Gates: «Καμία φτωχή χώρα ως το 2035»

Κανένα έθνος δεν θα είναι τόσο φτωχό ως το 2035 όσο τα 35 έθνη που η Παγκόσμια Τράπεζα αξιολογεί σήμερα ως «χαμηλού εισοδήματος» δήλωσε ο Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Στην ετήσια επιστολή του, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του φιλανθρωπικού οργανισμού Bill & Melinda Gates Foundation, ο κ. Gates πιστεύει ότι οι περισσότερες χώρες

θα έχουν το 2035 μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα απ’όσο έχει σήμερα η Κίνα.

Ισχυρίζεται ότι υπάρχουν «τρεις μύθοι» οι οποίοι παρακωλύουν την πρόοδο των φτωχών: Ότι οι φτωχές χώρες είναι καταδικασμένες να μείνουν φτωχές, ότι η ξένη βοήθεια πηγαίνει εντελώς χαμένη και ότι οδηγεί σε υπερπληθυσμό το να σώζονται ζωές.

«Η πεποίθηση ότι ο κόσμος χειροτερεύει, ότι δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τα ακραία επίπεδα φτώχειας και ασθενειών, δεν είναι μόνο εσφαλμένη: Είναι και επιζήμια,» γράφει ο κ. Gates. «Από κάθε άποψη, ο κόσμος βρίσκεται στα καλύτερά του. Και σε 20 χρόνια θα είναι ακόμη καλύτερα.»

Η φιλανθρωπική οργάνωση του ιδρυτή της Microsoft και της συζύγου του The Gates Foundation, έχει επιδοτήσει από το 1997 με 28,3 δισ. δολ., έργα που σχετίζονται με την υγεία, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση.

The post Bill Gates: «Καμία φτωχή χώρα ως το 2035» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα