Bild: Δύο φορές πλουσιότεροι οι Έλληνες από τους Γερμανούς

Επίσημα στοιχεία που πιστοποιούν ότι οι Έλληνες είναι δύο φορές πλουσιότεροι από τους Γερμανούς επικαλείται σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Bild, αποτυπώνοντας ξεκάθαρα το κλίμα που υπάρχει στο Βερολίνο και προϊδεάζοντας για την κλιμάκωση των πιέσεων που πρόκειται να ασκηθούν το επόμενο διάστημα στην Αθήνα.

«Ο μέσος όρος της περιουσίας (των Ελλήνων) είναι διπλάσιος από ότι στη Γερμανία, αλλά η (γερμανική)

κυβέρνηση σχεδιάζει τη χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας δισεκατομμυρίων», αναφέρει ο υπότιτλος του δημοσιεύματος ενώ γίνεται λόγος για ενδεχόμενη μελλοντική χρεοκοπία της Ελλάδας αλλά και για τις προειδοποιήσεις του νέου αρχηγού του κόμματος των Γερμανών Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ, να μην επισπευθεί η χορήγηση βοήθειας στους Έλληνες.

Τα κάθε ελληνικό νοικοκυριό διαθέτει περιουσία πάνω από 101.900 ευρώ, όπως κατέγραψε το 2013 η ΕΚΤ υποστηρίζει η εφημερίδα ενώ ο μέσος όρος ενός γερμανικού νοικοκυριού είναι 52.000 ευρώ, με τον αρθρογράφο να αναρωτιέται «πώς είναι δυνατόν».

Σε ότι αφορά τους λόγους, η γερμανική εφημερίδα στέκεται στους μικρότερους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες, στη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία κατ’ άτομο έναντι των Γερμανών, καθώς και στην αποτυχία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. «Πολλοί Έλληνες κατάφεραν μέχρι πρότινος να μην πληρώνουν το ΦΠΑ ύψους 23% στις αγορές τους και στα εστιατόρια. Η φοροδιαφυγή για τους δικηγόρους, τους γιατρούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες ανήλθε στα 29 δισ. ευρώ το χρόνο, το 1/10 της οικονομικής απόδοσης. Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σκληρά της φοροδιαφυγή, παρόλα αυτά οι έλεγχοι σταματούν στις 10 το βράδυ», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Πηγή Φωτογραφίας: Deutsche Welle

The post Bild: Δύο φορές πλουσιότεροι οι Έλληνες από τους Γερμανούς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα