American Enterprise Institute: «Η Ελληνική κρίση δεν έχει τέλος»

«Από κάθε λογική πλευρά, τα πακέτα διάσωσης του ΔΝΤ και της ΕΕ για την Ελλάδα ήταν και είναι καταστροφή». Τούτο διαμηνύει σε νέα ανάλυσή του ο Desmond Lachman, από το γνωστό αμερικανικό think tank American Enterprise Institute και πρώην κορυφαίος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως εξηγεί, στη διάρκεια των

τελευταίων 4 ετών η ελληνική οικονομία μετρά σωρευτική ύφεση 25%, ενώ η ανεργία στην Ελλάδα έχει εκτιναχθεί στο απαράδεκτα υψηλό ποσοστό του 27,5%.

Η Ελλάδα δεν εμφανίζει καμία σοβαρή προοπτική για ουσιαστική ανάκαμψη στο άμεσο μέλλον, ιδίως όσο η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να επιβάλλει αυστηρά μέτρα λιτότητας.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Lachman, η οικονομική τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα έχει τρομακτικό κοινωνικό και πολιτικό κόστος. Μπορεί και άλλες χώρες χώρες της Ευρωζώνης να λαμβάνουν πακέτο διάσωσης από την τρόικα (Κύπρος, Πορτογαλία, Ιρλανδία), ωστόσο η ελληνική τραγωδία είναι μακράν η μεγαλύτερη…

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο αναλυτής, η ελληνική κρίση μπορεί να προσφέρει όχι ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε σοβαρά διδάγματα για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης και του ευρώ…

Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα