21χρονος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη για το αιματηρό περιστατικό στη Βιάννο

Νεαρός κτηνοτρόφος από τις Ατσιπάδες κρίθηκε ένοχος από το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ηρακλείου.

Να θυμίσουμε πως τον Ιούλιο του 2012 είχε πυροβολήσει έναν 24χρονο κι έναν 37χρονο που είχαν σταματήσει στην άκρη του δρόμου για να δουν τη μεγάλη πυρκαγιά που κατάκαιγε τη Βιάννο.

Σύμφωνα με το creteplus.gr o 21χρονος καταδικάστηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε κάθειρξη 10 ετών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε φυλάκιση 15 μηνών, ενώ για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοκατοχής καθώς και 2 οπλοχρησιών καταδικάστηκε σε

φυλάκιση 12 μηνών.

Στον νεαρό κτηνοτρόφο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, με τη συνολική ποινή που του επιβλήθηκε να είναι κάθειρξη 12 χρόνων και 8 μηνών.

Το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει ότι ο 21χρονος θα ακολουθήσει το δρόμο της φυλακής.

Την ίδια ώρα, ο 22χρονος αδερφός του καταδικασθέντα που ήταν επίσης κατηγορούμενος, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για το αν ήταν παρών στο επεισόδιο.

Να θυμίσουμε ότι ο 22χρονος δικαζόταν με τις κατηγορίες της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα