20 νεκροί από έκρηξη στο υπ. Άμυνας της Υεμένης

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας εισέβαλε στο υπουργείο Άμυνας

Τουλάχιστον 20 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη που έλαβε χώρα το πρωί στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, κατά την οποία ένας βομβιστής αυτοκτονίας εισέβαλε στην πύλη του υπουργείου Άμυνας με ένα όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, μετά από την έκρηξη

οι φρουροί του υπουργείου αντάλλαξαν πυρά με ενόπολους που φορούσαν στρατιωτικές στολές και εισχώρησαν στις εγκαταστάσεις του.

Ο ουρανός πάνω από το κτίριο του υπουργείου καλύπτεται από μαύρους καπνούς. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της επίθεσης ήταν το νοσοκομείο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο μήνες, οι αρχές της Υεμένης είχαν συλλάβει ένα τα πιο επικίνδυνα μέλη της Αλ Κάιντα στη χώρα και τότε η τρομοκρατική οργάνωση είχε απειλήσει με αντίποινα. Η Αλ Κάιντα εκμεταλλεύτηκε την αποδυνάμωση της κεντρικής εξουσίας το 2011, λόγω της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του πρώην προέδρου της χώρας, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και ενίσχυσε την παρουσία της στην Υεμένη, κυρίως στις ανατολικές και τις νότιες επαρχίες.

The post 20 νεκροί από έκρηξη στο υπ. Άμυνας της Υεμένης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα