« Σφίγγα» ο Αντώνης Κάντας στην απολογία του για μίζες σε πολιτικά πρόσωπα

Από νωρίς το πρωί απολογείται στους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου ο ήδη προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής εξοπλιστικών Αντώνης Κάντας για τις μίζες που ομολόγησε ότι εισέπραξε στο πλαίσιο της προμήθειας αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN.

Ο κατηγορούμενος παρά τις επίμονες ερωτήσεις των ανακριτών σχετικά με δωροδοκίες σε πρόσωπα που βρίσκονταν υψηλότερα από αυτόν στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επανέλαβε πως δεν έχει στοιχεία για συγκεκριμένα

πρόσωπα, αλλά στα όποια συμπεράσματα καταλήγει, φτάνει με βάση τη λογική.

Στο μεταξύ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο καταδικασμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος και ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας θα δώσουν κατάθεση σε Ελβετούς δικαστές στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων παρουσία των δύο Ελλήνων ανακριτών Μαλλή και Σταυρόπουλου , που διενήργησαν την έρευνα και για την υπόθεση με τις αποκαλούμενες χρυσές μίζες.

Τέλος να σημειωθεί πως ένας ακόμα κατηγορούμενος, πρώην στρατιωτικός αυτή τη φορά, επέστρεψε των περίπου 200.000 ευρώ, που φέρεται να αποτελεί προϊόν δωροδοκίας στο πλαίσιο της προμήθειας των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Τα χρήματα κατατέθηκαν στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου.

Ο στρατιωτικός στην απολογία του υποστήριξε πως δεν τα είχε ζητήσει από τον Παναγιώτη Ευσταθίου, ο οποίος και τον κατονόμασε στην απολογία του, αλλά του τα είχε δώσει με δική του πρωτοβουλία γνωρίζοντας ότι την περίοδο εκείνη αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα! Το γεγονός πως ο κατηγορούμενος στρατιωτικός επέστρεψε τις 200.000 ευρώ στα ταμεία του Δημοσίου αξιολογήθηκε από τους ανακριτές κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο , οι οποίοι με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα τον άφησαν ελεύθερο χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Σε ότι αφορά τους άλλους δύο στρατιωτικούς, οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι ύστερα από την απολογία Ευσταθίου, αρνήθηκαν ότι είχαν εισπράξει χρήματα και μετά την απολογία τους έφυγαν μεν ελεύθεροι αλλά με τον όρο να πληρώσουν ως εγγυοδοσία 30.000 ευρώ ο καθένας.

The post « Σφίγγα» ο Αντώνης Κάντας στην απολογία του για μίζες σε πολιτικά πρόσωπα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα