Το τελικό ταμείο της σεζόν 2018/2019 για τη Formula E

Άλλη μία σεζόν ολοκληρώθηκε για τον ταχέως αναπτυσσόμενο θεσμό της Formula E.

Η πέμπτη κατά σειρά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά μονοθέσια που κερδίζει ολοένα έδαφος – τόσο στη συνείδηση του κοινού όσο και στην αποδοχή των κατασκευαστών που κάνουν… ουρά για να μπουν στο σπορ.

Ταυτόχρονα όμως, έχει προσελκύσει πολλούς, καλούς οδηγούς. Λίγο πολύ την ελίτ ανάμεσα σε εκείνους που δεν είχαν θέση στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Μία ματιά στην τελική βαθμολογία, δείχνει κάτι που πριν από 2-3 μήνες δεν

φάνταζε και τόσο πιθανό: ένα γνώριμο Top3 με συνήθεις πρωταγωνιστές.

Κι αν ο Jean-Eric Vergne που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κάθεται στο θρόνο του παγκόσμιου πρωταθλητή, είχε από νωρίς ρόλο πρωταγωνιστή, οι άλλοι δύο είχαν δύσκολο ξεκίνημα. Ιδίως ο Sebastien Buemi, με τη Nissan e.dams να βρίσκεται μόλις στην πρώτη της σεζόν εμπλοκής στο σπορ.

Να όμως που ο έμπειρος Ελβετός έκανε ρελάνς στο φινάλε και βρέθηκε στη δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας. Στα αξιοσημείωτα, είναι επίσης η παρουσία των Robin Frijns και Mitch Evans στο Top5, δύο οδηγοί που φέτος έδειξαν δείγματα του πλούσιου ταλέντου τους.

Αντίθετα, ο Andre Lotterer ηττήθηκε κατά κράτος από τον teammate του στη DS TECHEETAH και πρωταθλητή Vergne, οι Felipe Massa και Stoffel Vandoorne που ήρθαν απ’ ευθείας από τη Formula 1 είχαν δύσκολες σεζόν ενώ ο Nelson Piquet Jr έχασε στην πορεία τη θέση του στη Jaguar.

Αναλυτικά η τελική βαθμολογία οδηγών:

Jean-Eric VergneDS TECHEETAH136Sebastien BuemiNissan e.dams119Lucas di GrassiAudi Sport ABT Schaeffler108Robin FrijnsEnvision Virgin Racing106Mitch EvansPanasonic Jaguar Racing105Antonio Felix da CostaBMW i Andretti Motorsport99Daniel AbtAudi Sport ABT Schaeffler95Andre LottererDS TECHEETAH86Sam BirdEnvision Virgin Racing85Oliver RowlandNissan e.dams71Jerome D’AmbrosioMAHINDRA RACING67Pascal WehrleinMAHINDRA RACING58Alexander SimsBMW i Andretti Motorsport57Edoardo MortaraVENTURI Formula E Team52Felipe MassaVENTURI Formula E Team36Stoffel VandoorneHWA RACELAB35Maximilian GuntherGEOX DRAGON20Alex LynnPanasonic Jaguar Racing10Gary PaffettHWA RACELAB9Oliver TurveyNIO Formula E Team7Jose Maria LopezGEOX DRAGON3Nelson Piquet Jr.Panasonic Jaguar Racing1Tom DillmannNIO Formula E Team0Felipe NasrGEOX DRAGON0Felix RosenqvistMAHINDRA RACING0

Σε ομαδικό επίπεδο, η TECHEETAH έφτασε πέρυσι μία ανάσα από τον τίτλο, τον οποίο έχασε για δύο πόντους από την Audi Sport ABT Schaeffler. Στη φετινή σεζόν, με την εργοστασιακή πλέον υποστήριξη της DS, κατάφερε να επικρατήσει. Στα αξιοσημείωτα ήταν και το δυνατό ξεκίνημα της BMW i Andretti Motorsport, που δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια αλλά και η δύσκολη σεζόν για την HWA RACELAB που αποτέλεσε προπομπό της εισόδου της Mercedes-Benz στο σπορ.

Αναλυτικά η τελική βαθμολογία κατασκευαστών:

DS TECHEETAH222Audi Sport ABT Schaeffler203Envision Virgin Racing191Nissan e.dams190BMW i Andretti Motorsport156MAHINDRA RACING125Panasonic Jaguar Racing116VENTURI Formula E Team88HWA RACELAB44GEOX DRAGON23NIO Formula E Team7

The post Το τελικό ταμείο της σεζόν 2018/2019 για τη Formula E appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα