Το πρωτάθλημα πήρε φωτιά!

Φέτελ ή Αλόνσο; Απομένουν δύο αγώνες και πενήντα βαθμοί να μοιραστούν ενώ ο Γερμανός προηγείται με δέκα. Ποιος από τους δύο μονομάχους θα επικρατήσει;

Αναλύοντας τα πιθανά σενάρια στο άνωθεν ερώτημα το μυαλό ανατρέχει στην εξέλιξη της σεζόν που ξεκίνησε με τις McLaren να δείχνουν πιο ισχυρές. Στην Αυστραλία κέρδισε ο Μπάτον. Ο Φέτελ δεν πήγε καλά στις δοκιμές αλλά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο (δεύτερος), με τον Αλόνσο πέμπτο.

Στη Μαλαισία ο θεός των αγώνων ανακάτεψε τη τράπουλα και με όπλο τη σωστή στρατηγική και τα

γρήγορα πιτ στοπ, ο Αλόνσο πήρε υπό την πίεση του Πέρεζ, μια νίκη χρυσάφι ενώ ο Φέτελ έμενε εκτός δεκάδας.

Τα… περίεργα GP συνεχίστηκαν στη Κίνα. Θρίαμβος του Ρόσμπεργκ με τη Mercedes, Φέτελ και Αλόνσο χλιαρές εμφανίσεις το Σάββατο και στον αγώνα περιορίστηκαν στη 5η και την 9η θέση αντίστοιχα.

Πρώτη όαση για τον οδηγό της Red Bull, το Μπαχρέιν με μία νίκη… αλά Φέτελ, από την pole position, στη καρό σημαία! Ο Αλόνσο τερμάτισε 7ος, ελπίζοντας πως οι ευρωπαϊκές αναβαθμίσεις της F2012 θα τον έβαζαν και πάλι στο παιχνίδι.

Όπερ και εγένετο! Η Ferrari πετούσε στη Βαρκελώνη, ο Αλόνσο εκκίνησε και τερμάτισε 2ος πίσω από τη Williams του Μαλντονάντο, την ώρα που ο Φέτελ περιοριζόταν στην έκτη θέση.

Στο Μονακό είχαμε έκτο διαφορετικό νικητή το Γουέμπερ. Οι διεκδικητές Αλόνσο και Φέτελ τερμάτισαν, στη 3η και 4η θέση. Ο Ισπανός πήρε ισχνό προβάδισμα, τριών πόντων.

Στον Καναδά τα βλέμματα έπεσαν στον Χάμιλτον που κέρδισε, πέρασε πρώτος στη βαθμολογία, δύο πόντους μπροστά από τον Αλόνσο (5ος) και τρεις από τον Φέτελ (4ος) που ήλπιζε σε περισσότερα έχοντας εκκινήσει από την pole. Ενόσω οι προαναφερθέντες μάχονταν σαν τα σκυλιά, οι Πέρεζ και Γκροζάν προφυλάσσοντας τα ελαστικά, τους πέρασαν στο φινάλε και ανέβηκαν στο βάθρο.

Στο λιμάνι της Βαλένθια, με φόντο πανάκριβα κότερα και πανέμορφα κορίτσια ο Αλόνσο ήταν όλο νεύρα το Σάββατο αφού είχε μείνει εκτός δεκάδας. Την ίδια στιγμή ο Φέτελ ύψωνε το δάκτυλο πανηγυρίζοντας την pole. Η Κυριακή ήταν η μέρα του εναλλάκτη, ο Φέτελ έμεινε από κινητήρα. Με μια επική αντεπίθεση ο Αλόνσο πήρε τη 2η νίκη του, που έδωσε το έναυσμα σ’ ένα ατελείωτο ιβηρικό πάρτι. Ο Ισπανός βρέθηκε ξανά στη κορυφή της βαθμολογίας από την οποία τον εκθρόνισε ο Φέτελ στην Κορέα στα μέσα Οκτώβρη!

Μέσα Ιουλίου στο Σίλβερστον με τον καιρό… βρετανικό, ο οδηγός της Ferrari πήρε την pole εκμεταλλευόμενος τη χαμηλή θερμοκρασία του οδοστρώματος. Δεν τη μετέτρεψε σε νίκη, στο βάθρο ήταν ένα σκαλί κάτω από το Γουέμπερ αλλά ένα σκαλί πάνω από τον Φέτελ.
Δέκατος αγώνας στο Χόκενχαιμ, έδρα του Φέτελ, ο Αλόνσο εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα της Ferrari, πήρε pole και νίκη, την ώρα που ο οδηγός της Red Bull έχανε θέσεις και τερμάτιζε μόλις 5ος. Ήταν η 3η και τελευταία μέχρι στιγμής νίκη του Αλόνσο που τον έφερε 36 πόντους μπροστά από τον Φέτελ. Από κεί και πέρα, άμυνα…

Στο Ουγγαρόρινγκ κυριάρχησε η McLaren με το Χάμιλτον να  παίρνει τη 2η νίκη του. Ο Φέτελ (4ος) ήταν μία θέση μπροστ

Keywords
Τυχαία Θέματα