Το προσωπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Πρωθυπουργού

21:03 5/6/2020 - Πηγή: NewsAuto

Η ανανέωση του leasing του των βουλευτικών αυτοκινήτων έδωσε την ευκαιρία σε πολούς Βουλευτές των Αθηνών να αλλάξουν το αυτοκίνητο που χρεισιμοποιούν επιλέγοντας ένα ηλεκτρικό. Το ίδιο έπραξε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης…

Η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γράφεται στην ιστορία και ως μια ιδιαίτερα σημαντική για το αυτοκίνητο στη χώρα μας, αφού επιτέλους η

Ελλάδα θέτει κίνητρα για τη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που ήδη έχει γίνει εδώ και χρόνια, σχεδόν στο σύνολό των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Στο γκάζι λοιπόν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσίασε το πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση, ενώ μετά “ξεναγήθηκε” απο στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που υπήρχαν στην Τεχνόπολις.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγάλο αφιέρωμα: Πόσο πέφτουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; – Ολες οι τιμές

Οταν έφτασε μπροστά από το ηλεκτρικό 208, κοντοστάθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά “αυτό το ξέρω καλά αφού το οδηγώ συχνά…” επιβεβαιώνοντας το newsauto.gr που είχε αποκαλύψει την επιλογή του Ελληνα Πρωθυπουργού στις αρχές Μαρτίου.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, λίγο πριν την εκλογή του πριν από ένα χρόνο και κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του newsauto, μας είχε αποκαλύψει πως ήθελε να οδηγεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ζήτησε πληροφορίες για αυτά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε λοιπόν, το Peugeot e-208, την ηλεκτρική δηλαδή εκδοχή του μικρού γαλλικού μοντέλου, παραλαμβάνοντας μάλιστα το πρώτο που εισήχθη στη χώρα μας από την Ελληνική αντιπροσωπεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΣΤΟ video ΤΟΥ newsauto:


Πρόκριται για ένα μοδάτο και ποιοτικό, αυτοκίνητο με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μπαταρία 50 kWh. Η αυτονομία κίνησης με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να φτάσει τα 340 km (κύκλος μέτρησης WLTP) και η μέση κατανάλωση είναι 16,9 kWh/100 km. Η τιμή του είναι στα 29.900 ευρώ και με τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν αλλά και με απόσυρση παλιού πέφτει στα 22.338 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ newsautoGREEN

The post Το προσωπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Πρωθυπουργού appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα