Το νέο hypercar της Lotus θα δείχνει κάπως έτσι…

13:03 6/2/2021 - Πηγή: NewsAuto

Χάρη στη μητρική Geely, η Lotus ξεκινά ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της και όχι μόνο εξελίσσει την ηλεκτρική και υπερβατική Evija, αλλά θα αναπτύξει παράλληλα ένα σπορ αυτοκίνητο με την Alpine.

Εργάζεται εντατικά λοιπόν επάνω σε ένα νέο μοντέλο γνωστό με τον κωδικό “Type 131”. Ανυπομονούμε βέβαια να δούμε πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα δεύτερο hypercar από την Lotus.

Ο Ολλανδός σχεδιαστής Sabino Leerentveld

δημιούργησε αυτή την εντυπωσιακή εκτέλεση. Μολονότι μοιάζει με οποιοδήποτε τρέχον μοντέλο της Lotus, αναμφίβολα θα γυρίσει εύκολα το κεφάλι οποιουδήποτε θεατή στο δρόμο, αν και όποτε πάρει τον δρόμο για την παραγωγή.

Το μπροστινό μέρος του concept της Lotus διαθέτει ένα ζευγάρι απλών προβολέων LED και έχει δύο μεγάλες εισαγωγές αέρα και στις δύο πλευρές του προφυλακτήρα. Είναι ενδιαφέρον πως δεν διαθέτει μια συμβατική μπροστινή μάσκα.

Στο επιθετικό ρύγχος του νέου μοντέλου της Lotus υπάρχουν δεκάδες μικρές οπές στις καμάρες των τροχών, καθώς επίσης και η… εκτεθειμένη στα βλέμματα ανάρτηση του hypercar. Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή του σπορ οχήματος είναι πώς το παρμπρίζ εκτείνεται πίσω από τον μπροστινό άξονα, δίνοντας αναπόφευκτα στο αυτοκίνητο εξαιρετική ορατότητα προς τα εμπρός.

Πολύ συχνά, τα αυτοκίνητα φαίνονται όμορφα από μπροστά ή εντυπωσιακά από πίσω, αλλά σπάνια τα συνδυάζουν και τα δυο. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο της Lotus δεν είναι έτσι, καθώς ο σχεδιασμός του πίσω άκρου συμπληρώνει τέλεια το μπροστινό τμήμα, χάρη στις καμπύλες γραμμές, την πίσω πτέρυγα και τον τεράστιο διαχύτη. Είναι σαφώς σχεδιασμένο με γνώμονα την άριστη αεροδυναμική, αλλά καταφέρνει να δείχνει αρμονικό στο μάτι από όποια γωνία και να το κοιτάξεις. Μένει να δούμε εάν η Lotus έλαβε το μήνυμα από τον έμπειρο σχεδιαστή…

Διαβάστε επίσης:

Πως γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στην Lotus (video)

Lotus Lambda: Ηλεκτρικό SUV με 750 άλογα το 2022

Τα μυστικά σχεδιασμού της Lotus Evija (video)

The post Το νέο hypercar της Lotus θα δείχνει κάπως έτσι… appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα