Το μέλλον της Bugatti

Το σημειωματάριο του Stephan Winkelmann είναι γεμάτο με νέες ιδέες για την επέκταση της γκάμας των μοντέλων της Bugatti, όπως ένα κουπέ crossover και η νέα Chiron.

Στην συνέντευξή του στο CAR που μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω, ο διευθύνων σύμβουλος της Bugatti, Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε ότι το σχεδιαστικά εμπνευσμένο από την θρυλική EB110

supercar με κωδικό όνομα Centodici θα αποτελέσει και το τελευταίο που βασίζεται στην Chiron. Το τρίτο μοντέλο της γαλλικής φίρμας, από τη στιγμή που ο 55χρονος Γερμανός έχει αναλάβει τα ηνία, σηματοδοτεί και το τέλος μιας μακράς περιόδου πειραματισμών, κηρύσσοντας παράλληλα την έναρξη μίας νέας εποχής.  «H Divo αποτέλεσε μια άσκηση συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών τμημάτων της Bugatti, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία» μας εξηγεί ο Winkelmann, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία το 2018 προερχόμενος από την Audi Sport. «Παρατηρήσαμε έντονο ενδιαφέρον από τους εν δυνάμει πελάτες μας, όπως ακριβώς συνέβη τόσο με την Centodieci όσο και με τη La Voiture Noire. Τα παραπάνω μοντέλα δεν βγήκαν σε μαζική παραγωγή, καθώς δημιουργήθηκαν αποκλειστικά κατόπιν παραγγελίας, ακολουθώντας το παράδειγμα και τον τρόπο σκέψης και πράξης του ιδρυτή Ettore Bugatti. Ναι, τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν είναι για τον οποιοδήποτε, καθώς η τιμή τους τα κάνει απαγορευτικά».

Ποιο το μέλλον της εταιρείας; Σύμφωνα με τον εκκεντρικό και εξαιρετικά καλοντυμένο  Winkelmann, πρωτεύει η οικονομική σταθερότητα. «Εχω το δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, έργο να κάνω την Bugatti έναν σταθερό σε έσοδα κατασκευαστή, κάτι που με ένα μόνο μοντέλο στη γκάμα δεν φαντάζει δύσκολο. Τόσο το 2018 όσο και το 2019 παρουσιάσαμε σημαντικά κέρδη. Αλλά από τη στιγμή που στο άμεσο μέλλον θα λανσάρουμε και ένα δεύτερο, οι ισορροπίες αλλάζουν. Είμαστε όμως εξαιρετικά αισιόδοξοι».

CHIRON: ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ
Οι φιλοδοξίες του Winkelmann σχετικά με το μέλλον της Chiron είναι πολλές. «Θέλω η νέα γενιά του hypercar μας να διαθέτει στοιχεία από τα τρία πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της εταιρείας των δεκαετιών του ‘20 και του ‘30, των Τ35, Atlantic και Royale. H Veyron κατάφερε να σημειώσει εμπορική επιτυχία λόγω κυρίως του γεγονότος ότι αποτέλεσε το πρώτο μοντέλο που έκανε την Bugatti να ξανακερδίσει την αίγλη του παρελθόντος. Για εμένα όμως της έλειπε ένα σημαντικό στοιχείο: η οδική συμπεριφορά και το τι προσφέρει στην είσοδο και στην έξοδο μίας στροφής, κάτι που πετύχαμε με την Chiron, από την οποία δε λείπουν φυσικά οι συγκλονιστικές επιδόσεις».

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ CROSSOVER
«Το δεύτερο μοντέλο που σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε ίσως είναι ένα κουπέ 2+2 μοντέλο. Δεν θα μοιάζει με ένα παραδοσιακό SUV, αλλά θα έχει ένα πιο χαμηλό αμάξωμα, ικανή απόσταση από το έδαφος και υψηλότερη θέση οδήγησης από τα συμβατικά μοντέλα» μας εξηγεί ο Winkelmann, που θεωρείται ένας από τους αρχιτέκτονες της Lamborghini Urus. «Η crossover Bugatti, εκτός από την άνεση που θα προσφέρει, πιθανότατα να διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης, ενώ θέλουμε να είναι η πιο ισχυρό στην κατηγορία. Βέβαια, από την άλλη, ίσως να θεωρηθεί ιεροσυλία μία ηλεκτρική Bugatti, αλλά θα πρέπει να ταυτιστούμε με τα νέα δεδομένα της αυτοκίνησης. Πάντως ένα είναι σίγουρο. Δεν πρόκειται να μοιραστούμε τον ίδιο κινητήρα με την Porsche Taycan».

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΣΠΟΡ ΜΟΝΤΕΛΟ
H Type 35 ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ, κερδίζοντας πάνω από 1.000 αγώνες. Στα χαρακτηριστικά του συναντά κανείς την ισχύ των 128 PS και καινοτομίες, όπως τις ζάντες αλουμινίου. Αναμφισβήτητα, το συγκεκριμένο μοντέλο αποτέλεσε απόδειξη της πίστης του Ettore Bugatti στην τέχνη της μηχανικής. Με έμπνευση τα παραπάνω ο Winkelmann επιθυμεί διακαώς τη δημιουργία ενός σπορ μοντέλου αντίστοιχης φιλοσοφίας με την Type 35, έχοντας να επιδείξει, υποθετικά, έναν μικρού κυβισμού κινητήρα, καθώς και ένα ελαφρύ αμάξωμα.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑΣ
H Bugatti Royale αποτέλεσε ένα πραγματικό «θηρίο», όχι τόσο για τις επιδόσεις όσο για τις διαστάσεις και το βάρος της, που άγγιζε τα 3.000 kg. Σημειώστε ότι κάτω από το αμάξωμα ήταν τοποθετημένος ένας 8κύλινδρος σε σειρά κινητήρας 12,8 lt απόδοσης 304 PS. Στόχος ήταν η άμεση αντιπαράθεση με τα αντίστοιχα μοντέλα της Rolls-Royce. Αλλά αυτά, όπως δηλώνει ο  Winkelmann ανήκουν στο παρελθόν. «Το να δημιουργήσουμε ένα τετράθυρο μοντέλο δεν είναι στις προτεραιότητές μας, ακόμα και εάν πρόκειται για ένα SUV».

ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ;
Σίγουρα το να ξαναμπεί η Bugatti στον μηχανοκίνητο αθλητισμό θα αποτελούσε μία ευχάριστη έκπληξη. Oμως, σύμφωνα με τα λόγια του διευθύνοντος Συμβούλου, προς το παρόν αυτό δεν είναι εφικτό. Κυρίως λόγω του υψηλού κόστους της Chiron.

The post Το μέλλον της Bugatti appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα