Το κλασικό Seat 600 γίνεται ηλεκτρικό από ομάδα μαθητών

11:05 4/8/2019 - Πηγή: NewsAuto

Μια άκρως ενδιαφέρουσα μετατροπή από ομάδα ισπανών μαθητών μεταφέρει το κλασικό Seat 600 στο μέλλον κάνοντάς το πλήρως ηλεκτρικό.

Η ισπανική εκδοχή του Fiat 600 με τα σήματα της Seat αποτέλεσε μια εξίσου πετυχημένη εκδοχή του πρακτικού λιλιπούτιου μοντέλου που γεννήθηκε τη δεκαετία του ΄50 και έμεινε στο προσκήνιο για αρκετές δεκαετίες. Χαρακτηριστικά

το Seat 600 ξεκίνησε να παράγεται το 1957 και έως το 1973 οι πωλήσεις του είχαν ξεπεράσει τις 800.000 για το σύνολο των διαφόρων εκδόσεων στις οποίες προσφερόταν συμπεριλαμβάνοντας έκδοση με μακρύ μεταξόνιο, convertible και van.

Σήμερα το ιστορικό μοντέλο αποτελεί βάση για το project μιας ομάδας μαθητών σχολείου της Μαδρίτης οι οποία το μετατρέπει σε πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο. Η ομάδα αποτελείται από 12 άτομα τα οποία ξόδεψαν περισσότερες από 150 ώρες για την ολοκλήρωση της μετατροπής που σε αρκετά στάδια απαίτησε ακόμα και την κατασκευή εξειδικευμένων τμημάτων.

Οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί στο εμπρός μέρος ενώ πίσω τη θέση του θερμικού κινητήρα έχει πάρει ένας ηλεκτροκινητήρας. Επιπλέον οι μαθητές έχουν εγκαταστήσει στο ταμπλό και μια μεγάλη οθόνη αφής στην οποία υπάρχουν οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του ηλεκτρικού συστήματος του αυτοκινήτου.

Ο καθηγητής του σχολίου που είναι και επικεφαλής της ομάδας τόνισε πως η επιλογή του αυτοκινήτου έγινε με βάση την ιστορική του αξία αλλά ακόμα περισσότερο λόγω του χαμηλού βάρους το οποίο έκανε δυνατή την χρήση ενός μικρότερου ηλεκτροκινητήρα και λιγότερων μπαταριών. Επιπλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των εξαρτημάτων που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από ανακύκλωση άλλων συσκευών καθώς αυτό ήταν και ένα από τα ζητούμενα του project.

The post Το κλασικό Seat 600 γίνεται ηλεκτρικό από ομάδα μαθητών appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα