Το Honda Urban EV σε δοκιμές εξέλιξης

Το ρετρό σχεδίασης πρωτότυπο μοντέλο της Honda, Urban EV Concept, το οποίο έκλεψε την παράσταση και τα φλας των φωτογράφων, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το 2017, εθεάθη για πρώτη φορά ως μοντέλο δοκιμών, ντυμένο με την απαραίτητη καμουφλαρισμένη στολή.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Με την παρουσία του, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετούς μήνες ότι η ιαπωνική φίρμα σκέφτεται πολύ σοβαρά την επίσημη παραγωγή του, πιθανότατα μέσα στο 2019. Παρατηρώντας

τις φωτογραφίες, παρατηρούμε δύο σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με το πρωτότυπο μοντέλο. Η πρώτη αφορά την ύπαρξη πεντάθυρης και όχι τρίθυρης έκδοσης, ενώ η δεύτερη έχει να κάνει με τον τρόπο ανοίγματος των θυρών, που ακολουθούν την παραδοσιακή μέθοδο και όχι την αρχική του ανάποδου ανοίγματος (suicide doors).

Παρά την στροφή προς την πρακτικότητα, οι σχεδιαστές του Urban EV δεν άφησαν στο περιθώριο το στυλ. Όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες, όλες οι πόρτες έχουν παράθυρα χωρίς πλαίσιο και ενσωματωμένες λαβές, «κρυμμένες» στην κολώνα C. Το μοντέλο παραγωγής φαίνεται να διατηρεί τις κάμερες οπισθοπορείας, όπως και τους στρογγυλής σχεδίασης εμπρός προβολείς LED. Στο εσωτερικό, τα καλά νέα είναι ότι παραμένει η μεγάλη οθόνη, ενώ τα υπόλοιπα στοιχεία παραμένουν άγνωστα. Όπως άγνωστα παραμένουν και τα τεχνικά στοιχεία σε ότι αφορά τον ηλεκτροκινητήρα και λοιπά μηχανικά μέρη. Πάντως οι φήμες αναφέρουν ότι η αυτονομία θα κυμαίνεται μεταξύ 250 και 350 km.

Η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Honda Urban EV θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2019, ενώ τον προσεχή Μάρτιο θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα