Το 5άστερο VW Polo εφοδιάζεται με Blind Spot Monitor & Park Assist

21:50 3/3/2020 - Πηγή: NewsAuto

Το νέο Polo αποτελεί ξεκάθαρο εκφραστή της φιλοσοφίας της Volkswagen που θέλει την ασφάλεια στο προσκήνιο σε ότι αφορά σε όλα τα μοντέλα της γκάμας της.

Ειδικά στην έκτη του γενιά, το δημοφιλές μοντέλο της γερμανικής μάρκας, είναι «γεμάτο» τεχνολογία. Η γεμάτη φαρέτρα του, προσφέρει αυξημένη αίσθηση ασφάλειας για τους επιβάτες, προλαβαίνοντας δύσκολες καταστάσεις και λύνοντας τα χέρια του οδηγού στην καθημερινότητα εντός αστικού τοπίου και όχι μόνο.

Ανάμεσα στα

πολλά ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης που ενσωματώνονται στο Volkswagen Polo είναι και το Blind Spot Monitor. Ένα σύστημα που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη δυστυχημάτων. Ας μάθουμε όμως περισσότερα για αυτό.

Το Blind Spot Monitor χρησιμοποιεί ένα σύμβολο LED στην άκρη των εξωτερικών καθρεφτών για να επιστήσει την προσοχή του οδηγού σε οχήματα που βρίσκονται εκτός οπτικού πεδίου και πλησιάζουν από πίσω. Μόλις συμβεί κάτι τέτοιο, το σύμβολο αυτό ανάβει και αν ο οδηγός ενεργοποιήσει τον δείκτη αλλαγής κατεύθυνσης (φλας) προς την κατεύθυνση του εντοπισμένου οχήματος, το σύμβολο αναβοσβήνει ως πρόσθετη προειδοποίηση.

Ανάμεσα στα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης που ενσωματώνονται στο Volkswagen Polo είναι και το Blind Spot Monitor. Το σύστημα αυτό μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη δυστυχημάτων. Το Blind Spot Monitor χρησιμοποιεί ένα σύμβολο LED στην άκρη των εξωτερικών καθρεφτών για να επιστήσει την προσοχή του οδηγού σε οχήματα που βρίσκονται εκτός οπτικού πεδίου και πλησιάζουν από πίσω. Μόλις συμβεί κάτι τέτοιο, το σύμβολο αυτό ανάβει και αν ο οδηγός ενεργοποιήσει τον δείκτη αλλαγής κατεύθυνσης (φλας) προς την κατεύθυνση του εντοπισμένου οχήματος, το σύμβολο αναβοσβήνει ως πρόσθετη προειδοποίηση.

Όμως ένας ακόμα σημαντικός «βοηθός» στην καθημερινότητά σας με το Volkswagen Polo, είναι και το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος «Park Assist». Δεν σας λέει απλώς, καθώς περνάτε δίπλα από μια θέση στάθμευσης, αν είναι αρκετά μεγάλη αλλά μπορεί και να παρκάρει για λογαριασμό σας. Αυτό το σύστημα υποβοήθησης κατευθύνει αυτόματα το Polo μέσα σε παράλληλες ή κάθετες θέσεις στάθμευσης και μπορεί επίσης να βγει με όπισθεν από παράλληλες θέσεις στάθμευσης. Ενεργοποιείται με την πίεση ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα. Με τα φλας ο οδηγός επιλέγει την πλευρά που θα παρκάρει το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια πατά μόνο τον συμπλέκτη, το γκάζι και το φρένο. Εκείνο, αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
– Οι αισθητήρες υπερήχων σαρώνουν θέσεις στάθμευσης (έως 40 χιλιόμετρα/ώρα).
– Μια απόσταση ελιγμών 80 εκατοστών για παράλληλη στάθμευση ή 70 εκατοστών για κάθετη στάθμευση αρκεί.
– Η διαδικασία μπορεί να απενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή.

Το γερμανικό μοντέλο πέτυχε την ανώτατη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP και αξιολογήθηκε με 5 αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρει. Διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ.

The post Το 5άστερο VW Polo εφοδιάζεται με Blind Spot Monitor & Park Assist appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα