Τιμωρήθηκε ο Grosjean (vids)

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του χάους της εκκίνησης του Grand Prix Ισπανίας, ο Romain Grosjean, δεν γλίτωσε την ποινή από τους αγωνοδίκες του πέμπτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Οι Tim Mayer, Andrew Mallalieu και Derek Warwick επέβαλλαν στον οδηγό της Haas ποινή 3 θέσεων στο grid του Grand Prix Μονακό που διεξάγεται στις 27 Μαΐου ενώ παράλληλα,

2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του λισάνς. Έτσι ο Γάλλος έφτασε τους 5.

Η σχετική ανακοίνωση της FIA ανέφερε: «Ο οδηγός εξήγησε στους αγωνοδίκες πως ένιωσε πως έπρεπε να πατήσει γκάζι προσπαθώντας να διασχίσει την πίστα προς τη δεξιά της πλευρά και να βγει από το δρόμο των επερχόμενων μονοθεσίων. Πως προσπάθησε να αποφύγει τα άλλα μονοθέσια και ένιωσε πως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή. Παρότι οι αγωνοδίκες αναγνωρίζουν πως ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συνέβαινε αν ακολουθούσε εναλλακτικές, είναι δεδομένο πως η σύγκρουση έγινε λόγω της επιλογής του».

Απογοητευμένοι από αυτή την κίνηση ήταν και οι δύο οδηγοί που έπεσαν πάνω στον Grosjean, με αποτέλεσμα ο αγώνας τους να τελειώσει νωρίς: ο Nico Hulkenberg της Renault και ο Pierre Gasly της Scuderia Toro Rosso.

“Massive crash!”

“Massive crash!”

Shock and anger from @PierreGASLY as his #SpanishGP ends in dramatic fashion on the opening lap #F1 pic.twitter.com/rlecA6jbPb

Formula 1 (@F1) May 14, 2018

Seconds into the #SpanishGP – carnage

Take a look at *that* early crash from all the angles

Grosjean OUT

Gasly OUT

Hulkenberg OUT#F1 pic.twitter.com/3RinHMW1BF

Formula 1 (@F1) May 13, 2018

First lap retiree Grosjean felt his incident was impossible to avoid #F1 #SpanishGP pic.twitter.com/zbpstT37Tv

Formula 1 (@F1) May 13, 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα