Τι είναι το CUPRA Tindaya;
H CUPRA θα συμμετέχει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου όπου θα παρουσιάσει και ένα νέο πρωτότυπο, το Tindaya.
Με δεδομένη την καλή εμπορική πορεία της CUPRA, τα στελέχη της θέλουν να τη συνεχίσουν αλλά και να τη βελτιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ισπανική εταιρεία κατάφερε σε λίγα χρόνια από τη ίδρυσή της να ξεχωρίσει εντός του Ομίλου Volkswagen
Αυτά, μεταξύ άλλων, διακρίνονται τόσο για τη σχεδίαση τους και τον χαρακτήρα τους, στοιχεία που άρεσαν στο αγοραστικό κοινό. Τώρα, στην CUPRA θέλουν να περάσουν στην επόμενη γενιά νέων μοντέλων της και η αρχή γι’ αυτό θα γίνει από την προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου (9-14 Σεπτεμβρίου).
Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία θα παρουσιάσει εκεί το νέο πρωτότυπό της το οποίο ονόμασε Tindaya. Προς το παρόν, δημοσίευσε μόνο δύο φωτογραφίες του στις οποίες φαίνονται λεπτομέρειες από το αμάξωμα και το εσωτερικό, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, το νέο πρωτότυπο αποτελεί μια σχεδιαστική μελέτη και δεν προορίζεται για άμεση παραγωγή ως κανονικό μοντέλο.
Σκοπός της δημιουργίας του είναι να διερευνηθεί και να αποτυπωθεί η αισθητική κατεύθυνση που θα έχουν τα μελλοντικά μοντέλα της, τόσο στο αμάξωμά του όσο και στην καμπίνα επιβατών.
Το όνομα του πρωτότυπου προέρχεται από το ηφαίστειο Tindaya το οποίο βρίσκεται στο νησί Φουερτεβεντούρα των Καναρίων Νήσων.
Σύμφωνα με τα στελέχη της CUPRA το χαλκόχρωμο τοπίο σε αυτό και το τραχύ ηφαιστιογενές έδαφος της περιοχής ήταν η πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές της, καθώς «αντικατοπτρίζουν την υπογραφή της εταιρείας και συνδέονται με τις υφές και τα υλικά της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας», όπως ανακοινώθηκε.
CUPRA DarkRebel (2023).Το Tindaya θα έχει στοιχεία και από το DarkRebel, το εντυπωσιακό πρωτότυπο που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2023. Μεταξύ άλλων, το τιμόνι του θα είναι τύπου «yoke» και η κονσόλα του θα παραπέμπει σε αυτή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Tavascan.
Η γενικότερη σχεδίασή του, εκτός και εντός, θα αναδεικνύει τον σπορ χαρακτήρα που θέλει να προσδίδει η CUPRA στα μοντέλα της. Έτσι, τα καθίσματα στο Tindaya αναμένεται να είναι αγωνιστικού τύπου για να «φέρουν τον οδηγό στο επίκεντρο, προσφέροντάς του μοναδική εμπειρία και ενισχύοντας τα συναισθήματά του», σύμφωνα με την εταιρεία.
CUPRA DarkRebel (2023).Παράλληλα, τονίζεται ότι το Tindaya επιχειρεί να ενώσει «τον άνθρωπο με τη μηχανή, εκεί όπου η οδηγική εμπειρία και τα συναισθήματα φτάνουν στην πληρέστερη έκφρασή τους».
Πέραν του νέου πρωτοτύπου και των μοντέλων παραγωγής της, η CUPRA θα παρουσιάσει στο Μόναχο και το όχημα προπαραγωγής τού Raval, του καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, το αμάξωμα του οποίου θα παραμείνει καμουφλαρισμένο για ευνόητους λόγους.
Θυμίζουμε ότι αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός του 2026 και είναι το αντίστοιχο του Volkswagen ID.2.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Η Volkswagen θα επιτεθεί με 10 καινούργια μοντέλα
Χρήση κράνους: Πάνω από 2.000 παραβάσεις σε μία εβδομάδα
Παραδοχή: Η Κίνα προηγείται στις μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Δεκαπενταύγουστος με “μηδενική ανοχή” – Πάνω από 2.000 άτομα θα πληρώσουν 350 ευρώ
- Το XC60 είναι πλέον το best-seller όλων των εποχών για την Volvo
- Τι είναι το CUPRA Tindaya;
- O “βασιλιάς” των Plug-In υβριδικών – Κοστίζει 51.520 ευρώ και “κέρδισε” την Toyota
- Παραδοχή: Η Κίνα προηγείται στις μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη
- Το Renault του λαού - 7θέσιο SUV από 6.200 ευρώ
- Καθαρό αυτοκίνητο μετά την παραλία - Το κόλπο για να αφαιρείς την άμμο χωρίς να χαλάει το χρώμα
- Ποια οχήματα θα καταργηθούν σταδιακά - Πώς οδηγούνται στην πρέσα εκατομμύρια παλιά αυτοκίνητα
- Ο αγώνας των 1.000 χιλιομέτρων
- Η Cupra θα παρουσιάσει το Tindaya Concept τον επόμενο μήνα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- Τι είναι το CUPRA Tindaya;
- Παραδοχή: Η Κίνα προηγείται στις μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη
- Χρήση κράνους: Πάνω από 2.000 παραβάσεις σε μία εβδομάδα
- Η Ferrari F50 του Ralph Lauren έσπασε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ford τιμά τα 60 χρόνια του Bronco με μοναδικό τρόπο
- Πού οφείλεται το δύσκολο ξεκίνημα του Χάμιλτον στη Ferrari;
- Gunther Werks F-26: Η πιο ακραία Porsche 911 Slantnose
- Tο επιμηκυσμένο Tesla Model Y ξεκινά στην Κίνα (+video)
- Να έρθει το μποτιλιάρισμα πίσω μπας και σωθούμε
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Έρευνα: Αυτοί είναι οι 10 ήχοι που «εξαπατούν» πιο συχνά τους οδηγούς (πίνακας)
- Καθαρό αυτοκίνητο μετά την παραλία - Το κόλπο για να αφαιρείς την άμμο χωρίς να χαλάει το χρώμα
- Το Suzuki που διπλασίασε τις πωλήσεις του – Από 16.990 ευρώ και μόλις 4,4 λτ./100 χλμ.
- Το Honda με την χαμηλότερη κατανάλωση – Υβριδικό που “καίει” 4,5 λτ./100 χλμ.
- O “βασιλιάς” των Plug-In υβριδικών – Κοστίζει 51.520 ευρώ και “κέρδισε” την Toyota
- Δεκαπενταύγουστος με “μηδενική ανοχή” – Πάνω από 2.000 άτομα θα πληρώσουν 350 ευρώ
- Η Cupra θα παρουσιάσει το Tindaya Concept τον επόμενο μήνα
- Το Renault του λαού - 7θέσιο SUV από 6.200 ευρώ
- Ποια οχήματα θα καταργηθούν σταδιακά - Πώς οδηγούνται στην πρέσα εκατομμύρια παλιά αυτοκίνητα
- O Solberg έγινε ο τρίτος νεότερος νικητής στην ιστορία του WRC



