Θήκες κινητού από τρακαρισμένα αυτοκίνητα (vid)

20:08 2/5/2018 - Πηγή: NewsAuto

Σε μία προσπάθεια να μειώσουν τα ατυχήματα στη Σουηδία που σχετίζονται με τα κινητά την ώρα της οδήγησης, η Volkswagen και η διαφημιστική εταιρεία NordDDB κυκλοφόρησαν μια σειρά από θήκες για κινητά.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι συγκεκριμένες θήκες κατασκευάστηκαν από υλικά που έχουν συλλεχθεί από αυτοκίνητα που έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα, τα οποία προκλήθηκαν

από την χρήση κινητού κατά την οδήγηση. Αυτό γίνεται για να συνειδητοποιήσει ο κόσμος από που προέρχονται αυτές οι θήκες κινητών τηλεφώνων.

Η VW θα δημιουργήσει μόνο 153 τέτοιες θήκες, δηλαδή τον ίδιο αριθμό σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν στη Σουηδία τον Φεβρουάριο. Ο διευθυντής της Volkswagen, Johan Karlsson, δήλωσε ότι οι θήκες λειτουργούν ως “σιωπηρή υπενθύμιση” για να μην ασχολείστε με το τηλέφωνό σας, ενώ βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι.

Τα έσοδα από την πώληση των θηκών θα πάνε στη σουηδική ομάδα επιβίωσης και αποκατάστασης ατυχημάτων «Trafikskadefonden» και θα βοηθήσουν όσους έχουν τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα. Όλες οι θήκες είναι χειροποίητες και διαθέτουν έναν μοναδικό αριθμό.

Η όλη ιδέα θεωρήθηκε έξυπνη και έχει σκοπό κυρίως την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα τροχαία ατυχήματα.

Πατήστε play και δείτε το παρακάτω βίντεο…

Keywords
Τυχαία Θέματα