Θα άφηνε τη Formula E για την F1 o Vergne;

Τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα εξέταζε την επιστροφή του στον μαγικό κόσμο της Formula 1, αποκάλυψε ο Jean-Eric Vergne.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula E, βρισκόταν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού την περίοδο 2012-2014 όταν και έτρεχε με τα χρώματα της Scuderia Toro Rosso.

Παρότι έκτοτε υπήρξαν περίοδοι που το όνομά του ακούστηκε για επιστροφή, ο Γάλλος στράφηκε στο πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά μονοθέσια,

όπου και γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία αφού κατέκτησε τον τίτλο τη σεζόν 2017/2018 και τον υπερασπίστηκε επιτυχώς τη σεζόν 2018/2019.

Όταν λοιπόν ο Vergne ρωτήθηκε αν θα σκεφτόταν να επιστρέψει στη Formula 1 αν είχε την κατάλληλη πρόταση, απάντησε στο crash.net: «Μάλλον ναι. Ήμουν σε μικρομεσαία ομάδα όταν ήμουν νέος οδηγός και κατανοώ πως από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις για να αποδείξεις την αξία σου, όμως στην ηλικία που είμαι τώρα, δεν έχω πια το χρόνο να αποδείξω κάτι τρέχοντας σε μία ομάδα που μάχεται στο μέσο της κατάταξης. Δεν θα με ενδιέφερε να μάχομαι για την όγδοη ή την ένατη θέση, άλλοτε να είμαι στους βαθμούς και άλλοτε όχι. Είμαι πολύ πιο χαρούμενος στη Formula E, όπου μάχομαι για τίτλους και νίκες και είμαι σε μία κορυφαία ομάδα ενός θεσμού που αναπτύσσεται ταχέως. Ποιος ξέρει πόσο σημαντική για είναι η Formula E μετά από τρία χρόνια; Δεν είμαι λοιπόν σε άσχημη θέση. Αν είχα –κι αυτό είναι ένα μεγάλο ‘αν’- πρόταση από μία εκ των μεγάλων ομάδων της Formula 1, σίγουρα θα το σκεφτόμουν».

Όταν ήταν στη Formula 1, ο 29χρονος είχε 58 εκκινήσεις και συγκέντρωσε 51 βαθμούς, με καλύτερο πλασάρισμα την έκτη θέση.

The post Θα άφηνε τη Formula E για την F1 o Vergne; appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Formula E,Vergne