Τέλος του δρόμου για την HRT

Οι αναμενόμενοι τίτλοι τέλους για την HRT έπεσαν με την επισημοποίηση των συμμετοχών του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2012 από τη FIA. H Ισπανική ομάδα απουσιάζει από αυτές, άρα του χρόνου θα έχουμε 22 μονοθέσια στις πίστες.

Η Thesan Capital που είχε αποκτήσει πέρυσι HRT,

κάνοντας μάλιστα μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον, έβαλε πωλητήριο στην ομάδα λίγο πριν από τον αγώνα του Ώστιν, μέσα δηλαδή Νοεμβρίου. Φημολογείται πως η λίστα των προμηθευτών που περιμένουν ακόμα να πληρωθούν, είναι μεγάλη.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν βρέθηκε σχέδιο σωτηρίας, έστω σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Υπήρξαν κάποιοι επενδυτές που αξιολόγησαν τη περίπτωση, όπως η Κινεζική Chery Automobile, με πλάνο δημιουργίας μίας ομάδας από την Ασιατική χώρα με τον Μα Κινγκ Χουά, δοκιμαστή της HRT, πίσω από το τιμόνι ως επίσημο οδηγό.

Ακόμα και ο παλιός γνώριμος Ζόραν Στεφάνοβιτς, που πριν από μερικά χρόνια είχε προσπαθήσει να αγοράσει ότι άφησε πίσω της η Toyota και να μπει στη Formula 1 ως Stefan GP, φέρεται να κυνήγησε μία λύση της τελευταίας στιγμής.

Ωστόσο τίποτα δεν έφερε αποτελέσματα, η HRT δεν πρόλαβε τη τελική ημερομηνία καταβολής του παραβόλου συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα και ανήκει πλέον στην ιστορία.

Στις τρεις σεζόν συμμετοχής της στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πήρε μέρος σε 58 Grand Prix, με καλύτερο τερματισμό της τη δέκατη-πέμπτη θέση του Τόνιο Λιούτσι στο περυσινό Grand Prix της Κωνσταντινούπολης.

Ολοκλήρωσε τις σεζόν 2010 και 2011 στην ενδέκατη θέση των κατασκευαστών, πέφτοντας φέτος στη δωδέκατη και τελευταία.











Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Keywords
Τυχαία Θέματα