Τέλος το ηλεκτρικό VW Golf, λόγω ID.3

Μετά από 50.401 παραχθείσες μονάδες από τον Μάρτιο του 2017 έως και σήμερα το εργοστάσιο της VW στη Δρέσδη παύει οριστικά την παραγωγή του ηλεκτρικού VW Golf.

Η γραμμή συναρμολόγησης της εταιρείας Transparent Factory, η οποία παρήγαγε το e-Golf, θα παραμείνει  κλειστή για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, περνώντας σε καθεστώς ανασυγκρότησης.

Αναλυτικότερα, το εργοστάσιο θα αναδιαρθρωθεί

προκειμένου να μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες για την παραγωγή του VW ID.3, το οποίο θα βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα “MEB”. Όπως επισημαίνει η VW, το κενό που αφήνει το ηλεκτρικό Golf θα αναπληρωθεί από το νέο ηλεκτρικό hatchback της φίρμας.

«Το τέλος του e–Golf σηματοδοτεί την έναρξη των τελευταίων προετοιμασιών για το ID.3. Σε λίγες μόλις εβδομάδες, θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στο Transparent Factory», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του εργοστασίου, Danny Auerswald, ενώ μεταξύ άλλων συμπλήρωσε:

«Μετά το εργοστάσιο στο Zwickau, αποτελούμε (σ.σ. το εργοστάσιο της Δρέσδης) τη δεύτερη τοποθεσία όπου κατασκευάζονται οχήματα βασιζόμενα στο νέο, αρθρωτό ηλεκτρικό σύστημα».

Σημειώνεται πως η ηλεκτρική εκδοχή του e-Golf λανσαρίστηκε το 2014, με την αυτονομία να είναι σχεδόν η μισή (190 χλμ./ώρα) συγκριτικά με εκείνη της έκδοσης λανσαρίσματος του ID.3.

Στην αρχή, η παραγωγή του διενεργείτο αποκλειστικά στην έδρα της εταιρείας, στο Βόλφσμπουργκ, αλλά το 2017 η εμπορική του πορεία “ενεργοποίησε” και το Transparent Factory της Δρέσδης.

Η ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, εκείνη τη χρονιά, ενσωμάτωνε μια μεγαλύτερη μπαταρία (35.8 kWh, αντί 24.2 kWh), αυξάνοντας την αυτονομία κατά 41 χλμ.

Στη Δρέσδη κατασκευάστηκαν 50.401 αντίτυπα, ενώ, εφόσον συμπεριληφθεί και το εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ, το συνολικό νούμερο αντιστοιχεί σε 145.561 μονάδες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την WV, έχουν ταξινομηθεί περισσότερες από 28.000 μονάδες του ID.3, μέσα σε διάστημα ενός τριμήνου.

Διαβάστε επίσης:

Έτοιμο το νέο Skoda Octavia vRS

Skoda: Υβριδικό το επόμενο Octavia vRS

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό SUV Skoda Enyaq στην Ελλάδα

The post Τέλος το ηλεκτρικό VW Golf, λόγω ID.3 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα